Meta yapay zeka konusunda sözünü tutan ilk şirket oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta yapay zeka konusunda sözünü tutan ilk şirket oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka, teknolojiyle ilgilenen meslek grupları başta olmak üzere birçok insanın işine yardımcı oluyor. Fakat aynı zamanda büyük şirketler için de güvenlik açısından risk oluşturuyor. Meta, bu sorunu ortadan kaldırmak için bir adım attı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, kısa süre önce güvenlik riski oluşturduğu nedeniyle şirket içinde ChatGPT ve benzeri olan yapay zeka destekli sohbet robotlarının kullanımını yasakladı. Çünkü OpenAI, kötü kullanımın önüne geçmek için ChatGPT'yi izlediğini belirtiyor. Firma bunun yerine çalışanları için kendi sohbet botunu geliştireceğini belirtmişti. Meta şimdi sözünü tuttu ve çalışanlarına "Metamate" adında yapay zeka destekli sohbet robotunu sundu.

METAMATE, HERKES İÇİN KULLANIMA AÇILACAK

ChatGPT ve benzeri sohbet robotlarının şirket içinde kullanımını birçok teknoloji şirketi gibi Meta da yasakladı. Teknoloji devi firma, Metamate adlı ChatGPT benzeri sohbet robotunu çalışanlarına yardımcı olması için geliştirdi.

Meta, Metamate'in şimdilik sadece şirket içinde kullanılmasına izin veriyor. Fakat The Verge'den Alex Health'in Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre sohbet robotu, ilerleyen dönemde herkes için kullanıma açılacak.

Alex Health'in yaptığı paylaşıma göre Metamate; Meta çalışanlarına toplantıları özetleme, kod yazma, hata ayıklama ve daha birçok konuda hizmet veriyor. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki firma bu sohbet robotu üzerinde çalışmaya başladıktan sonra OpenAI ve Microsoft ile görüşme yaptı. Fakat daha sonra tamamen sıfırdan kendi dil modelini geliştirmeye karar verdi.

Samsung ve Apple da Meta'nın izinden gidiyor. Teknoloji firmaları güvenlik açısından risk oluşturmaması için şirket çalışanlarının ChatGPT benzeri sohbet robotlarının kullanımını yasaklamıştı. Samsung da çalışanlarına yardımcı olması için kendi yapay zeka destekli sohbet robotu üzerinde çalışıyor.

(Twitter, Alex Health)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...