Masaüstüne de geldi: Microsoft Bing Chat kullanıcıları rahatlayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Masaüstüne de geldi: Microsoft Bing Chat kullanıcıları rahatlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT ile popüler hale gelen yapay zeka, arama motorlarında da öne çıkıyor. Microsoft Bing Chat de yapay zeka eklentisi kazanarak kullanıcı sayısını artırdı. Yapay zeka destekli arama motorunun masaüstü sürümüne şimdi de kullanım deneyiminin kalitesini artıracak yeni bir özellik eklendi.

Microsoft'un Bing arama motoruna yapay zeka desteği eklemesinden beri kullanıcı sayısında belirgin bir artış gözlemlendi. Firma daha çok artırmak ve kullanım deneyimini üst seviyeye taşımak için masaüstünden de dinleme yapma özelliğini getirdi.

MICROSOFT BING'E SESLİ SORU SORULABİLECEK

Microsoft Bing'in mobil sürümünde sesli sorular sorma özelliği bulunuyor. Yapılan son güncellemeyle birlikte aynı özellik, masaüstü için de geldi. Bu sayede kullanıcılar, yapay zeka destekli arama motoruna sesli sorular yöneltilebilecek.

Yeni özellik ilk olarak sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca ve Mandarin dillerinde hizmet verecek. Dillerin kapsamının ilerleyen günlerde artış göstereceği bekleniyor. Ek olarak Microsoft Bing'in Türkçe desteği olmasından kaynaklı sesli olarak Türkçe hizmet vermesi de bekleniyor.

Firma konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Çoğunuzun mobil cihazlarda sohbet için sesli girişi kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Artık Bing Sohbet kutusundaki mikrofon simgesine tıklayarak masaüstünde de kullanılabilir. Bing Chat ayrıca metinden konuşmaya yanıtları da destekler ve sorularınıza kendi sesiyle yanıt verir."

Teknoloji devi firma, yapay zeka alanında kazandığı yeni özelliklerle Google ile de rekabet etmeye devam ediyor. Fakat her ne kadar kullanışlı özellikler kazansa da henüz kullanıcı sayısı bakımından en büyük rakibinin gerisinde kalıyor. 

Öte yandan yakın zaman önce ortaya çıkan haberlerde Samsung'un akıllı telefon modellerinde artık Google yerine Microsoft Bing ekleyeceği iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat daha sonra Samsung tarafından açıklama gelerek bunun doğru olmadığı açıklandı.

(Blogs.Bing.com)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...