Borsa İstanbul haftalık kapanış rekoru kırdı! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa İstanbul haftalık kapanış rekoru kırdı! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu

Ekonomi Haberleri

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul'da haftalık kapanış rekoru kırıldı. BIST 100’de haftalık artış yüzde 13’ü geçti. İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, 5 gün üst üste yükseliş serisi yakaladı. Ekonomi yönetiminde görev alacak isimlerin açıklanması ve geleneksel maliye politikalarına geri dönüş sinyalleri, Borsa İstanbul’da pozitif fiyatlandı. Haftalık yükselişin yüzde 13’ü geçtiği Borsa İstanbul, Ocak ayında gördüğü 5.636,52 puan seviyesini aştı.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK KAPANIŞI

Seçimden önce 4300 seviyelerine kadar düşen BIST 100 endeksi kısa bir sürede 5600 puana kadar yükseldi. Haftaya 4928 puandan başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi son iş gününde yüzde 1,3 değer kazancıyla 5626 kapanış yaptı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı olarak kaydedildi. Endeks, hafta içinde en düşük 5.204,48 puanı, en yüksek 5.639,23 puanı gördü.

Endeks önceki kapanışa göre 72,4 puan yükselirken toplam işlem hacmi 89 milyar TL seviyesinde oldu.

Analistler teknik açıdan 5700 ve 5850 seviyelerinin direnç, 5500 ve 5400 puanın destek olarak takip edildiğini söylüyor.

EN ÇOK KAZANDIRAN İLETİŞİM OLDU

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,7 ile iletişim olurken en çok kaybettiren yüzde 0,68 ile bankacılık oldu. Holding endeksi ise yüzde 1,28 oranında değer kazandı.

Bankacılık endeksi haftalık bazda yüzde 13,7, holding endeksi yüzde 13,8 artış gösterdi.

BIST 00 endeksine dahil hisselerin 69’u prim yaparken 30’u geriledi. En çok işlem gören şirketler Türk Hava Yolları (THYAO), Ereğli Demir Çelik (EREGL), Kardemir (D), Turkcell (TCELL) ve Koç Holding (KCHOL) oldu.

EN ÇOK KAZANIRAN VE KAYBETTİREN HİSSELER 

Borsa yükselişini sürdürürken, haftalık bazda BURCE, BURVA ve INGRM en çok kazandıran hisse senetleri oldu. Borsa genel bazda bu hafta yükselirken, DOGUB, DGGYO ve DARDL kayıp yaşayan hisseler oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...