Japonya'dan Çin'e 'çip' ambargosu... Yürürlüğe girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japonya'dan Çin'e 'çip' ambargosu... Yürürlüğe girdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin'e karşı başlatılan teknoloji ambargolarına Japonya da katıldı. Asya'nın iki büyük ülkesi bu defa çip yapımında kullanılan ekipmanların ticareti konusunda ters düştü.

Japonya'nın, gelişmiş çip yapımında kullanılan ekipmanların ihracatında Çin'e koyduğu kısıtlamalar, yürürlüğe girdi. Anadolu Ajansı'nın Kyodo News'in aktardığı bilgilerden derlediği haberine göre, Japonya'nın, ABD öncülüğünde Çin'in askeri amaçlı yüksek teknolojili çip üretimini kısıtlamaya yönelik çabaları kapsamında uygulayacağını duyurduğu ihracat kısıtlamaları başlatıldı. 

Japonya, bu kapsamda çip yapımında kullanılan 23 malzemenin ihracatını izne tabi tutuyor. Ülkede söz konusu malzemeleri üreten 10 civarındaki şirketin bu kısıtlamalardan etkilenmesi bekleniyor.

ÇİN'DEN KARŞI HAMLE

Öte yandan, önümüzdeki aydan itibaren, dünyanın en büyük metal üreticisi olan Çin'den galyum ve germanyum ihraç etmek için özel lisanslara ihtiyaç duyulacak. Çin'in bu kararı, ABD hükümetinin Çin'in bazı gelişmiş mikroişlemcilere erişimini engellemeye yönelik kararlarından sonra geldi. 

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, kısıtlamaların "ulusal güvenliği ve çıkarları korumak" için gerekli olduğu açıklanmıştı. Gümüşi metaller yarı iletken, iletişim aygıtlarının ve askeri araçların üretiminde oldukça önemli. Ayrıca güneş panelleri gibi ürünlerde de önemli malzemeler.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...