iPhone'un sevilen güvenlik özelliği, MacBook'lara da geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone'un sevilen güvenlik özelliği, MacBook'lara da geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, 2017 yılında çıkardığı iPhone X modeline Face ID özelliğini ekledi. Bu özellik adından da belli olduğu gibi cihaz sahiplerinin yüzünü okuyarak ekran kilidini açmaya yarıyor. Söz konusu özelliğin şimdi de MacBook'lara geleceği iddiaları mevcut.

iPhone modellerinde uzun süredir yer alan Face ID özelliği oldukça sevildi. Fonksiyonel özellik, herhangi bir çaba göstermeden cihaza kayıtlı kişi ya da kişilerin yüzünü okuyarak ekran kilidini açıyor. 

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, Face ID özelliğini şimdi de MacBook modellerinde kullanmak için patent aldı. Fakat kullanımla ilgili bazı sorunlar yaşanabilir.

FACE ID, MACBOOK İÇİN YAKIN ZAMANDA GELMEYECEK

Patentin henüz çok yeni olmasından FaceID özelliğinin yakın zaman içinde gelmemesi bekleniyor. Fakat bu durum çok da büyük bir sorun değil. Çünkü kullanımın nasıl olacağıyla ilgili bazı soru işaretleri mevcut.

Face ID özelliğinin MacBook modellerine gelmesiyle birlikte kapağın açık olduğu durumlarda kullanıcının yüzünü nasıl okuyacağı bilinmiyor. Çünkü iPhone'lar, açıldığını anlayarak Face ID teknolojisini etkinleştiriyor. Her Apple müşterisi ise MacBook'un kapağını kapatmıyor. Bazı kullanıcılar, sistemi kapatıp kapağı direkt olarak o şekilde bırakıyor.

Öte yandan teknoloji devi Apple, söz konusu özellikle ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda insanların ellerinin her an klavyede olduğunu bu nedenle de Touch ID teknolojisinin bilgisayarlar için daha uygun olduğunu belirtmişti.

Tüm bu nedenlerden dolayı Apple'ın Face ID özelliğini MacBook'lara nasıl entegre edeceği bilinmiyor. Ek olarak özellikle ilgili herhangi bir ön bilgi mevcut değil. Yalnızca uzun süre sonra geleceği tahmin ediliyor.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...