iPhone 15 Pro Max alacaklar bir daha düşünsün! Can sıkan sorun ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmochina
- Güncelleme:
iPhone 15 Pro Max alacaklar bir daha düşünsün! Can sıkan sorun ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmochina

Apple, 12 Eylül tarihinde ilk kez 3 nanometre fabrikasyon sürecinden geçen A17 Bionic işlemcili iPhone 15 Pro Max modelini tanıttı. Fakat bugün ortaya çıkan haberlerde iPhone15 Pro Max için can sıkan ciddi bir sorun ortaya çıktı.

Apple, 12 Eylül tarihinde Wonderlust etkinliğine ev sahipliği yaptı. Teknoloji devi firma, Wonderlust'ta teknoloji tarihinde ilk kez 3 nanometre fabrikasyon sürecinden geçen A17 Bionic işlemcili iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerini tanıttı. Fakat bugün Gizmochina tarafından yayınlanan habere göre iPhone 15 Pro Max için ciddi bir ısınma sorunu mevcut.

IPHONE 15 PRO MAX, 48 DERECE SICAKLIĞA KADAR ULAŞIYOR

Gizmochina tarafından bugün yayınlanan habere göre iPhone 15 Pro Max, A17 Bionic işlemcisine rağmen 48 derece sıcaklığa kadar ulaşıyor. Söz konusu sıcaklık, iPhone 15 Pro Max modeli için büyük bir sorun teşkil ediyor. Çünkü iPhone 15 Pro Max'in çabuk ısınması halinde dahili bileşenlerinin zarar görmemesi için telefonun performansı düşüyor.

Kaynak tarafından belirtilene göre Apple, iPhone 15 Pro Max modelinde A17 Bionic işlemci ile her zamanki standartlarını düşürmüş ve kullanmaması gereken bir işlemciye yer vermiş olabilir.

Teknoloji incelemeleri yapan 'TechTablets' adlı X kullanıcısı, hesabından yaptığı açıklamada iPhone 15 Pro Max modelini inceleyerek A17 Bionic işlemcisindeki standartlarının kötü olduğunu doğruladı. Analist, konuyla ilgili paylaşımında şu sözleri dile getirdi:

Performansın %25'ini kaybetmesi neredeyse sadece 2 dakika sürüyor ve 20 dakikalık GPU yükünden sonra performansın neredeyse %34'ünde düşüş oluyor.

Konuyla ilgili Apple tarafından karşı açıklama gelmedi. Isınma ve performans sorununun satışları etkileyip etkilemeyeceği merakla bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmochina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...