İnternet kullanım oranı yüzde 85’e yükseldi

- Güncelleme:
İnternet kullanım oranı yüzde 85’e yükseldi

Teknoloji Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye’de internet kullanımının nüfusun yüzde 85’ine ulaştığını açıkladı.

TBMM Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda sunum yapan Ali Taha Koç, özetle şunları söyledi: Ülkemizde internete erişim imkânı olan hane oranı yüzde 94,1, internet kullanan bireylerin oranı yüzde 85. Türkiye’de sosyal medya kullanıcı sayısı nüfusun yaklaşık yüzde 81. İşletmelerimizde internet erişim sahipliği yüzde 96 ve internet sitesine sahip girişimlerin oranı ise yüzde 51,2. Her 5 işletmemizden 1’i satış kanalı olarak interneti kullanıyor. 2023 yılı ilk haftası itibarıyla e-Devlet Kapısı kullanıcı sayısı 62 milyona yaklaştı. 2019 yılında toplam giriş sayısı 1,1 milyar olan e-Devlet Kapısı’na 2022 yılında 3,5 milyarın üzerinde giriş yapıldı. Takas Bank ile birlikte artık ev satışlarını bile e-Devlet üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilebilecek. Çalışmalar devam ederse ikinci el araç satışlarını da e-Devlet’te gerçekleştireceğiz. FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...