Instagram kullanıcılara para kazandıran özelliği Türkiye'de sundu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Instagram kullanıcılara para kazandıran özelliği Türkiye'de sundu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Instagram, kullanıcıların platform üzerinden para kazanabilmesine yardımcı olacak 'hediyeler' isimli özelliğini Türkiye'de başlattı. Peki, Instagram'dan nasıl para kazanılır? İşte Instagram'da para kazanmanın yeni yolu...

Instagram, 'Gifts' Türkçe adıyla 'Hediyeler' özelliğini Türkiye'deki kullanıcılar için yayınladı. TikTok'taki gibi Instagram'da da Hediyeler, diğer kullanıcıların içerik üreticilerine para kazandırmasına imkan tanıyor. Bu özellik bir süredir bazı ülkelerde test ediliyordu ve artık Türkiye'de. Bu arada, söz konusu hediyelerin tamamen sanal yani dijital ortamda olduğunu belirtelim.

INSTAGRAM HEDİYELER NASIL KULLANILIR?

Peki, Instagram'da bir kişiye 'hediye' nasıl gönderilir? Özelliği kullanabilmek için, içerik üreticilerinin 'Profesyonel pano' adı verilen sekmeden 'Hediyeler' özelliğini açması gerekiyor. Özelliği aktif ettikten sonra, kullanıcılar sevdikleri içerik üreticilerine (influencerlar, ünlüler) sanal hediyeler gönderebilecek.

Instagram kullanıcılara para kazandıran özelliği Türkiye'de sundu

TikTok'ta bu özelliğin benzeri uzun zamandır kullanılıyor. Genellikle kullanıcılar, takip ettikleri, hayranı oldukları içerik üreticilerine yayınlar sırasında hediye gönderir. Bu sanal hediyeler ise içerik üreticilerine 'para' olarak dönüyor. Yani siz bir ünlüyü takip ediyorsunuz diyelim, o kişiye hediye göndermek istediniz. Banka bilgilerinizle doğrulanan bakiyeniz üzerinden o kişiye hediye gönderebileceksiniz. Bu nokta oldukça önemli. Çünkü siz içerik üreticisine sanal hediye gönderirken 'para harcamış' olacaksınız. İçerik üreticisi ise sizin gönderdiğiniz hediye sayesinde para kazanmış olacak. Bu özellik, Instagram'da da aynı şekilde. 

Instagram kullanıcılara para kazandıran özelliği Türkiye'de sundu

INSTAGRAM HEDİYELER'İ KİMLER KULLANABİLİR?

Öte yandan, Instagram Hediyeler özelliğini sadece 'profesyonel hesap'lar kullanabilir. 

Bununla birlikte, yeni özellik şu anda kademe kademe tüm kullanıcılara sunulduğu için 'Hediyeler'i göremezseniz biraz daha beklemeniz gerektiğini unutmayın.

Özellik, sizin Instagram hesabınızda aktif edildiğinde Reels videoların sol alt tarafındaki profil kısmında 'Hediye gönder' butonu çıkacak. İşte bu buton ile hediye gönderebileceksiniz.

Hediyeler 'yıldız bakiyesi' aracılığıyla karşı tarafa iletilecek ve bakiyeler, para karşılığında alınacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...