Instagram Hikayeler'e yeni hedef kitle seçenekleri geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Instagram Hikayeler'e yeni hedef kitle seçenekleri geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Sosyal medya platformu Instagram, Hikayeler özelliğine bir yenilik daha getirmeyi hedefliyor. Artık paylaşılan hikayeler için daha farklı hedef kitle seçimi yapılabilecek.

Instagram, gelecekte hikayeleri yalnızca belirli arkadaş gruplarıyla paylaşmanıza izin verebilir. Şirketin başkanı Adam Mosseri, sosyal medya uygulamasının hikayeleri birden fazla hedef kitle listesiyle paylaşma özelliğini test etmeye başladığını açıkladı.

Platformda halihazırda belirli arkadaşları bir listeye ekleme ve hikayeleri yalnızca o gruptaki insanlarla paylaşma imkanı sağlayan 'Yakın Arkadaşlar' özelliği bulunuyor. Özellikle herkese açık bir profiliniz varsa, Yakın Arkadaşlar seçeneği kısmen bir mahremiyet sağlar.

ÇEŞİTLİ PAYLAŞIM LİSTELERİ YAPILABİLECEK

Öte yandan, bazen en yakın arkadaş grubunuz dışındaki kişilerle de paylaşacaklarınız olabilir. Birden fazla liste oluşturma ve hikayeleri o listelere açık hale getirme seçeneğine sahip olmak, yakın arkadaşınız olmayan kişileri Yakın Arkadaşlar listenize eklemek zorunda kalmayacağınız ve ilgili güncellemeleri farklı kişi grupları ve takipçi alt kümeleriyle paylaşabileceğiniz anlamına gelir.

Instagram Hikayeler'e yeni hedef kitle seçenekleri geliyor

Adam Mosseri, "Bu, hikayelerinizi daha küçük gruplarla paylaşmanıza imkan tanıyor ve hikayelerinizi kimlerin görebileceği konusunda size daha fazla kontrol sağlıyor. Yakın Arkadaşlar'ı sıklıkla kullanan biri olarak, hayatımdaki insanlar için ek listeler oluşturabildiğim için oldukça heyecanlıyım." sözleriyle yeni özellik hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Yukarıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi örneğin kardeşleriniz ya da yemek yemeyi seven tanıdıklarınız için ayrı gruplar oluşturabilirsiniz. Mosseri söz konusu özellik için heyecanlı görünse de bu hala test edilen bir özellik ve daha geniş çapta yayınlanacağının garantisi yok.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...