SpaceX, yerli gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğunu yine erteledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
SpaceX, yerli gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğunu yine erteledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğu bir kez daha ertelendi. Açıklama, yerli uydumuzu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firmasından geldi, işte detaylar...

Türkiye'nin uydu teknolojilerinde yurt dışına bağımlılığını azaltacak metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE'nin Space X tarafından yörüngeye fırlatılması yine ertelendi. 

TÜBİTAK SON TARİHİ 14 NİSAN OLARAK DUYURDU

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada, İMECE uydusunu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firmasının, fırlatmayı yarın yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirdiği kaydedildi.

Açıklamada, şimdilik 14 Nisan Cuma günü saat 09.48'e ertelenen fırlatmanın, kesin tarih ve saatinin daha sonra bildirileceği aktarıldı.

SpaceX, yerli gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğunu yine erteledi

SPECEX HAVA ŞARTLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan SpaceX'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da ek sürenin ekiplerin fırlatma öncesi kontrolleri tamamlaması ve hava şartlarının iyileşmesine imkan tanıyacağı ifade edildi.

Daha önce, bu sabah gerçekleşmesi planlanan fırlatmanın bir gün ertelendiği açıklanmıştı. SpaceX'in açıklamasında da hava şartlarının takip edildiği belirtilmişti.

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...