İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte uzmanından tavsiyeler...

- Güncelleme:
İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte uzmanından tavsiyeler...
TEKNOLOJİ Haberleri

Sıfır akıllı telefon fiyatları yükselirken vatandaşlar alternatif yollara başvuruyor. Bu nedenle, yenilenmiş telefonların yanı sıra ikinci el telefonlara talep de her geçen gün artıyor. Peki, ikinci el telefon alırken nelere dikkat edilmeli? İşte telefon alım - satımı yapanlardan tavsiyeler...

Sıfır telefonların pahalı olması sebebiyle ikinci el telefon almaya yönelen vatandaşlar için telefon alım satımı yapanlar bazı tavsiyelerde bulundu. İkinci el telefon ticaretinde dikkat edilmesi gereken detaylar olduğunu söyleyen telefoncular, kutusuz ve faturasız cihazlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Telefonların IMEI numarasına e-Devlet üzerinden bakılması gerektiğini ifade eden telefoncu, cihazın Türkiye kayıtlı olması gerektiğini söyledi. Vatandaşların alacakları telefonun fiziksel bir hasarı olup olmadığına bakmasının önemli olduğunu vurgularken, ikinci el telefonların ekonomik anlamda kolaylık sağladığını sözlerine ekledi.

CİHAZIN NEREYE KAYITLI OLDUĞUNA MUTLAKA BAKIN

Eskişehir'de telefonculuk yapan Ahmet Tunç, ikinci el telefon alırken kutusunun ve faturasının olmasına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşların yurt dışı kayıtlı telefon dikkat etmesi ve IMEI numarasına e-Devlet'ten bakmaları gerektiğini belirten Tunç, "İkinci el telefon alırken cihazın kasasına bakmak gerekir, kutusunun ve faturasının olup olmadığına dikkat edilmeli. Son zamanlarda telefonlarda bir yurt dışı muhabbeti var, içinizin rahat etmesini istiyorsanız cihazın IMEI numarasına e-Devlet'ten bakabilirsiniz. Cihazın yurt dışına mı yoksa Türkiye'ye mi kayıtlı olup olmadığına bakmanız lazım, Türkiye'ye kayıtlı olması gerekiyor. Biz zaten çok eski telefonları satın almıyoruz, 2016-2017 serilerine bakmıyoruz bile ama 2018'den sonrasına kutu ve fatura mecburen soruyoruz. Böylesi bizim için daha avantajlı oluyor, kutu ve faturası olan telefonları daha yüksek fiyattan alıyoruz" dedi.

SORUNLU TELEFON 2 GÜNDE BELLİ OLUR

İkinci el telefonlarda vatandaşlara 15 gün garanti verdiklerini söyleyen Tunç, vatandaşın cihazda sıkıntı olup olmadığını test etmesi için bunu yaptıklarını ve bir telefonun 2 gün içerisinde arızasını belli edeceğine dikkat çekti. Müşterilerle sıkıntı yaşamamak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen telefoncu Ahmet Tunç, şöyle konuştu:

"İkinci el telefonlarda kırılma ve suya düşme gibi fiziksel sorunlar hariç 15 gün garanti veriyoruz. Herhangi bir sorun sıkıntı olduğu zaman vatandaşlar cihazlarını geri getirebiliyorlar. Tamir ettirebiliyorsak ettiriyoruz, ettiremiyorsak aynı fiyatta başka bir cihazla değişim sağlıyoruz. Zaten bir elektronik cihaz kendini en fazla 2 gün içerisinde belli ediyor. Biz cihaz alacağımız zaman mekanik olarak, yazılım olarak cihazları iyice kontrol ediyoruz zaten. Vereceğimiz, satacağımız müşteriler sorun yaşamasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Hattımızı takıyoruz, arama yapıyoruz, cihazın ekranı değiş mi, değişmemiş mi, orijinal mi, yan sanayi mi, işlem görmüş mü, görmemiş diye hepsine bakıyoruz. Her insandan telefon almayız, her telefonu da almayız.

İkinci el telefonlar ekonomik anlamda büyük avantaj. 5 bin liralık telefonu 2 bin 500 liraya alabilmek gibi bir imkânınız oluyor. Tabii ki sıfır telefonlar daha iyi ama ikinci el telefonlar ekonomik olarak bir avantaj. Bir insanın içi rahat olursa belki o telefonu 5-10 yıl kullanır ama içinde bir kuşku kalırsa o telefonu pek kullanamaz."

İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte uzmanından tavsiyeler...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...