İki kat dibe çöken apartmanın zemin katından inanılmaz kurtuluş: Perde ve çarşafla hayata tutundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme zemin kattaki evlerinde yakalanan 20 yaşındaki Ümmühan Nur, depremde anne, baba ve kardeşini kaybetti. Ümmühan Nur, enkaz altında kaldığı apartmanın 4'üncü katındaki daireden komşuları ile birlikte perde ve çarşaflardan yapılan halatla aşağı inerek kurtuldu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 kentte büyük hasara neden oldu. Binlerce bina yıkıldı, depreme uykuda yakalananlar enkaz altında kaldı. En az 45 bin kişi hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da yaralı olarak kurtarıldı. Depremden geri ise hem yaşama tekrar dönüşler hem de acı hikayeler kaldı. 

Hatay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer aldı. Yerle bir olan birçok binanın altında çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Depreme Antakya'nın Cebrail Mahallesi'nde bulunan evlerinde yakalanan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ümmühan Nur Kalkan, hayatta kalış hikayesini anlattı.

PERDE VE ÇARŞAFTAN HALAT YAPTILAR

Kalkan ailesinin zemin katında yaşadığı 4 katlı bina, deprem esnasında 2 kat dibe çökerek yaklaşık 2 metre kaydı. Kalkan ailesinden anne Hatice çökme anında, baba Yılmaz ve çocuklarından 14 yaşındaki Abdullah Gani ise kurtarıldıktan bir süre sonra hastanede hayatını kaybetti. Aileden 12 yaşındaki Muhammet komşuların yardımıyla, babaanne ise Mersin'den gelen ekipler tarafından yaralı olarak kurtarılırken, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ümmühan Nur'u ise çıkıştaki çelik kapı korudu.

İzcilik Federasyonu il temsilcisi olan babasından aldığı eğitimler sayesinde soğukkanlı olan ve oradan kurtulup komşularının olduğu merdiven boşluğuna geçen Ümmühan Nur onlarla birlikte yukarı çıkarak 2 kat seviyesine düşen 4'üncü kattaki daireye girdi. Burada Ümmühan Nur ve komşuları, perde ile çarşaftan yapılan halatla aşağı inerek kurtuldu.

İki kat dibe çöken apartmanın zemin katından inanılmaz kurtuluş: Perde ve çarşafla hayata tutundu

ÇELİK KAPI HAYAT ÜÇGENİ OLDU

Deprem anında yatağın sallanması ile uyandığını belirten Ümmühan Nur Kalkan, "Kitaplığıma baktım, çök kapan tutun yaptım. Baktım ki deprem durmayacak koridora çıktım. Kardeşlerim o an evden çıkıyordu. Ben de tam çıkış kapısına vardım, yerden deprem ikinci defa şiddetli vurdu. O an bina üstümüze çöktü. Beni çelik kapı korudu, hayat üçgeni oldu" dedi.

"PERDE VE ÇARŞAFLARDAN HALAT YAPTILAR"

Bina üzerlerine düştükten sonra komşularına 'sakin olun' dediğini dile getiren Kalkan, "Sessiz olun, panik yapmayın bekleyin dedim. Depremin durduğunu anlayınca o molozların arasından kendimi kurtardım. Sonra kardeşim Gani seslendi bana 'ben buradayım üstüme moloz düştü kalkamıyorum' diye. 'Tamam seni de çıkaracağız, sakin ol' dedim. Herkesi sakinleştirdim, apartman boşluğuna çıktık biz. Orada da artçı sarsıntılar oldu. Onların bitmesini bekledik biz. Onlar bittikten sonra da komşularla üst kata çıktık. Açık olan bir daireden perdelerle çarşaflarla halat yaptılar. Oradan aşağı indiler, biz de oradan sallanarak aşağı indik" diye konuştu. (İHA)

İki kat dibe çöken apartmanın zemin katından inanılmaz kurtuluş: Perde ve çarşafla hayata tutundu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...