Gözler X'in üstünde... Musk, tüm ekibi kovdu!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gözler X'in üstünde... Musk, tüm ekibi kovdu!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Elon Musk, AB'nin yayınladığı ve dezenformasyon oranı en yüksek platform olarak X'in gösterildiği raporun ardından, şirkette çalışan seçim dürüstlüğü ekibinin tamamını kovdu. İşten çıkarmayla ilgili soruları rahatlıkla cevaplaması ise dikkat çekti.

AB, eski adıyla Twitter olan X platformunda yapılan anketin diğer platformlara oranla en yüksek dezenformasyona sahip olduğu bilgisini paylaştı. Elon Musk’ın  X platformunun üç Avrupa ülkesinde en yüksek dezenformasyon oranına sahip olduğunu duyurmasından birkaç gün sonra, seçimlerin aksamasını önlemek için çalışan ekibini kovduğu iddia edildi. 

EKİBİ SUÇLADI

Önümüzdeki yıl dünya çapında yapılacak olan 70 seçim öncesinde, şirkette bulunan seçim dürüstlüğü ekibini kovmasıyla konuşulan Musk, işten çıkarmayı şu sözleriyle doğruladı:

“Seçim dürüstlüğünü baltalayan 'Seçim Dürüstlüğü' Ekibini mi kastediyorsunuz? Evet, gittiler.”

Raporlara göre , seçim dezenformasyon ekibinin eşbaşkanı Aaron Rodericks de dahil olmak üzere Dublin ofisinde çalışan çok sayıda personel şirketten ayrıldı.

Musk, AB'nin X'in büyük sosyal medya platformları arasında en yüksek dezenformasyon oranına sahip olduğu yönündeki iddialarına ilk tepkisini, Facebook, Instagram, TikTok ve YouTube logolarını taşıyan üç penguenin, X logosunu taşıyan başka bir pengueni selamladığı bir fotoğrafla verdi.

X DÜŞMAN BİRİKTİRDİ

Ağustos ayında yürürlüğe giren geniş kapsamlı yeni yasalar, sosyal medya platformlarını sahte hesapları, dezenformasyonu ve nefret söylemini kaldırmaya zorluyor. Bu sebeple X'in rakipleri Facebook, TikTok, Instagram, Google ve Microsoft harekete geçip AB'ye rapor veriyor.

Twitter, şirketlerin yeni yasalara uymasına yardımcı olmak için AB tarafından tasarlanan kuralları reddederken Musk bu yılın başlarında kurallara uyacağına söz vermişti.
Musk, işletmeyi geçen yıl satın aldığından bu yana reklam gelirlerinin yaklaşık %60 oranında düştüğünü itiraf ederek  bu düşüşten nefret söylemi karşıtı kampanya gruplarını sorumlu tuttu.

"MUSK'IN ÖNCELİĞİ X'TE DÜRÜSTLÜĞÜ KORUMAK DEĞİL"

Musk, X hakkındaki haberlerinden dolayı Dijital Nefretle Mücadele Merkezi'ne dava açtı. Platformdaki Yahudi karşıtı içerikle ilgili endişeleri dile getiren Hakaretle Mücadele Birliği'ni de dava etmekle tehdit etmişti.

Londra merkezli dijital pazarlama ajansı Accuracast'in genel müdürü Farhad Divecha Musk hakkında şunları söyledi: " Elon Musk'un seçim dürüstlüğüyle ilgilenen ekibi dağıtmış gibi görünmesi, dezenformasyonu önlemenin veya dürüstlük düzeyini korumanın X için bir öncelik olmadığının sinyallerini veriyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...