Google’da başınız belaya sokacak kelimeler! Sakın bunları aratmayın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google’da başınız belaya sokacak kelimeler! Sakın bunları aratmayın

TEKNOLOJİ Haberleri

Hemen hemen her gün Google üzerinden binlerce kelime aratıyoruz. Hayatımızın bir parçası haline gelen Google’da yazdığımız bazı kelimelerin başımızı belaya sokacağını biliyor muydunuz? Bu içeriğimizde bu kelimeler hakkında bilgiler vereceğiz.

Günümüzde merak ettiğimiz birçok konu ve soruyu Google üzerinden aratarak araştırıyoruz. Fakat Google'da asla aratmamamız gereken kelimeler olduğunu biliyor muydunuz? Bu kelimeleri arattığınız zaman başınız derde girebilir veya dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz. İşte Google’da aratılmaması gereken kelimeler…

Google’da başınız belaya sokacak kelimeler! Sakın bunları aratmayın

‘BOMB İNSTRUCTİONS’

Google üzerinden yapılan aramalar veri tabanlarına kaydediliyor ve yapılan şüpheli aramalar filtrelenerek önlemler alınıyor. Bu kelimelerden biri 'Bomb instructions' kelimesidir. Bu kelimeyi aramanız durumunda siber güvenlik güçlerinin takibine takılabilirsiniz. Bu kelime ile internet üzerinde kişiler, bombanı nasıl yapıldığını öğreniyor.

SUÇ ALETLERİ YAPIMI

Google'da suç aletleri yapımı araması yapmanızı asla önermiyoruz. Çünkü böyle bir arama diğer tüm arama sonuçları gibi veri tabanına kaydedilecektir. Henüz açıklık getirilmeyen bir iddiaya göre; bu tarz aramalar yapan kişiler, takibe alınabiliyor. Ancak dediğimiz gibi, açıklık getirilmeyen bir iddia. En iyisi ise böyle aramalar yapmamak.

UYUŞTURUCU

Dünyada milyarlarca insanın hayatını karartan ve acı içerisinde ölümlere yol açan uyuşturucu madde kelimesinin aratılması da sizleri zor durumda bırakabilir.

Google’da başınız belaya sokacak kelimeler! Sakın bunları aratmayın

ZENGİN OLMA

Kolay zengin olmak herkesin hayali fakat kimse sizi zengin yapmak için arama motorlarından yardımcı olmak istemez. Zengin olma hayali ile dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bu kelimeyi yazmanızı tavsiye etmiyoruz.

FAİZSİZ / DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ (DOLANDIRCI SİTELER NEDENİYLE)

Google'da faizsiz kredi, düşük faizli kredi araması yaptığınızda karşınıza dolandırıcıların oluşturduğu içerikler çıkabilir. Bu da dolandırılmanıza neden olabilir. Bu siteleri hazırlayanlar, düşük faizli kredi vaadiyle sizi kandırarak her şeyinize el koyabilir ayrıca kişisel bilgilerinizi çalabilirler. Bu yüzden dikkatli olmanızı öneriyor ve bir kredi çekme isteğiniz varsa Google üzerinden arama yapmanızı ve talepte bulunmanızı tavsiye etmiyoruz. Direkt bankaların iletişim kanalları üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

E-MAİL ADRESİNİZ

Bilgisayar korsanları ve siber saldırıların kol gezdiği internet kesinlikle e-mail adresiniz arama motorolarına yazmayın. Ayrıca güvenliğiniz için telefon numarası ve ev adreslerini de arama motorlarına yazmayın.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...