Google, sevilen uygulamasını kapatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: XDA Developers
- Güncelleme:
Google, sevilen uygulamasını kapatıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / XDA Developers

Google, standartlarını geliştirdikten ve güncellemeler yaptıktan sonra bazı uygulamalarını artık az kullanıldığı için kapatıyor. Teknoloji devi şirket, bugün yaptığı açıklamada da Gmail'in eski versiyonunu kapatacağını açıkladı. Peki, Gmail'in eski versiyonu ne zaman kapatılacak? Eski Gmail versiyonu için alternatifler var mı? İşte cevabı.

XDA Developers tarafından bugün yayınlanan habere göre Google, Gmail'in eski versiyonu olan Gmail HTML hizmetini kapatma kararı aldı. Gmail kullanıcıları, Gmail HTML versiyonun kapanmasından sonra artık sadece günümüzdeki standart versiyonu kullanmak zorunda kalacak.

GMAIL HTML, GELECEK SENE KULLANILAMAYACAK

Kaynak tarafından belirtilene göre Google, Gmail HTML versiyonunu sene sonunda kapatacak. Kullanıcılar, ocak ayından itibaren Gmail'in standart versiyonunu kullanmak zorunda kalacak.

Gmail HTML günümüzde pek tercih edilmese de internetin yavaş olduğu durumlarda tercih ediliyor. Ancak firma artık eski sürümü desteklemek istemiyor.

Google, sevilen uygulamasını kapatıyor

Google, Gmail HTML sürümden vazgeçmek istemeyen kullanıcılar için de 'Gmail Go' adında bir uygulama sunuyor. Gmail Go, standart Gmail sürümüne göre daha az yer kaplıyor ve daha yavaş internet bağlantısında da kulllanılabiliyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Google'ın Gmail HTML sürümünü kaldırması, standart Gmail sürümünü tüm cihazlar için varsayılan yapmak istediğinin de gösteriyor.

GMAIL ANDROID İÇİN TÜMÜNÜ SEÇ GELDİ

Google, Gmail Android sürümü için 'Tümünü Seç' özelliğini ekledi. Tümünü Seç özelliği sayesinde kullanıcılar; e-postalarının silmearşivleme ve başka bir klasöre taşıma gibi işlemlerini toplu halde yapabilecek. Fakat belirtmek gerekiyor ki Tümünü Seç, masaüstü sürümde olduğu gibi sadece ekrandaki ilk 50 e-postayı seçecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: XDA Developers
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...