Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Ünlü avukatın paylaşımı gündem oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Ünlü avukatın paylaşımı gündem oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Peş peşe depremlerle sarsılan Hatay'ın teknoloji devi Google'ın Haritası'nda yer almadığı iddia edildi. Sosyal medyada tanınan bir avukatın ortaya attığı iddia büyük ses getirdi. Kullanıcılar, 'skandal' şeklinde yorumlar yaptı. Peki, gerçekten de Hatay Google Haritalar'da artık yok mu? İşte ayrıntılar...

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, Haritalar (Maps) özelliğiyle yıllardır kullanıcılarına önemli bir hizmeti sunuyor. Birçoğumuz aradığımız bir konumu Haritalar üzerinden bulabiliyoruz. Hatta dünyanın öbür ucundaki bir şehrin sokaklarını, mahallelerini bile inceleme imkanı bulabiyoruz. Ancak Hatay'ı Google Haritalar'da göremediğini iddia edenler oldu. 

Özellikle Twitter'da popüler olan avukat Umur Yıldırım, Google Haritalar'da Hatay’ı arattığını ancak bulamadığını ileri sürdü. Ünlü avukat, Hatay ilinin Google'ın harita hizmetinde gürünmediğini gösteren ekran görüntüsünü de sosyal medya hesabından yayınladı. Paylaşımın ardından sosyal medyada büyük bir tartışma başladı. 

Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Ünlü avukatın paylaşımı gündem oldu

GOOGLE HARİTALAR HATAY'I SİLDİ Mİ? 

Avukat Umur Yıldırım, haritanın önceki ve sonraki halinin ekran görüntüsünü paylaştığı gönderisinde, "Google haritadan HATAY’ı sildi. Google yanlışlıkla mı yaptı? Bilerek mi?" şeklinde bir not düştü. Bu paylaşımın ardından Twitter'daki çok sayıda kullanıcı Google'ın skandal bir karar aldığını yazdı. Yüzlerce kişi teknoloji şirketine tepki gösterirken, depremin ardından yerle bir olan Hatay için Google'ın böyle bir adım attığını ileri sürenler de oldu. 

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, Maraş, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere 11 il depremde büyük hasar görmüştü. 40 binden fazla insan depremlerde hayatını kaybederken, özellikle Hatay'da sokaklar, mahalleler, caddeler enkaz yığına döndü. Üstelik 20 Şubat günü Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana gelerek önceki depremde yıkılmayan pek çok bina da yerle bir oldu. Hatay merkezli depremlerde 6 kişi hayatını kaybetti. 

GOOGLE HATAY'I HARİTADAN SİLMEDİ

Google Haritalar’ın web sürümüne Hatay yazıldığında harita üzerinde işaretli olmadığı ortaya çıktı. Öte yandan, Haritalar özelliğinin mobil sürümünde Hatay işaretli olarak görülüyor. Google Haritalar'ın Hatay'ı silmediği, web sürümünde bir hata yapmış olabileceği anlaşılıyor. 

Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Ünlü avukatın paylaşımı gündem oldu

Google Hatay'ı haritadan sildi mi? Ünlü avukatın paylaşımı gündem oldu

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...