Gmail kullanıcıları dikkat: Yeni özellik tehlike saçıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gmail kullanıcıları dikkat: Yeni özellik tehlike saçıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Gmail, kısa süre önce e-postalara mavi tik diye de adlandırılan onay işaretini ekledi. Onay işareti, bütün sosyal medya kullanıcılarının bildiği gibi bir hesabın gerçek olduğu anlamına geliyor. Fakat dolandırıcılar bu özelliğin kötü amaçlı kullanmanın bir yolunu buldu.

Chris Plummer adlı güvenlik uzmanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Gmail için onay işaretinin dolandırılma amaçlı kullanıldığını paylaştı. Plummer'e göre dolandırıcılar, Google'ın geçen ay için eklediği onay işaretini e-postalarında kullanabiliyor.

Güvenlik uzmanı tarafından paylaşılan tweette taşıma şirketi UPS'den e- posta aldığı görüntüsü yer aldı. Bu görüntüde UPS'nin logosu ve mavi onay işareti aldığı görünüyor.

GOOGLE İLK OLARAK HATAYI DÜZELTMEYİ REDDETTİ

Google, güvenlik uzmanının  paylaştığı gönderiye yorum yaparak bu durumun zaten amaçlanan davranış olduğunu belirtti. Fakat daha sonra bunun bir dolandırılma yöntemi olduğunu fark etti ve UPS'yi etiketleyerek taklit edilen e-postanın nasıl bu kadar ikna edici olabildiğini sordu.

https://twitter.com/chrisplummer/status/1664075886545575941

Google hemen ardından güvenlik uzmanına mesaj gönderdi ve şu sözleri söyledi:

"Daha yakından baktıktan sonra bunun gerçekten de genel bir SPF güvenlik açığı gibi görünmediğini fark ettik. Bu nedenle bunu yeniden açıyoruz ve uygun ekip neler oluyor diye daha yakından bakıyor. Karışıklık için tekrar özür dileriz ve ilk yanıtımızın sinir bozucu olabileceğini anlıyoruz. Buna daha yakından bakmamız için bize baskı yaptığınız için çok teşekkür ederiz! Saygılarımızla, Google Güvenlik Ekibi."

Google konuyla ilgili çalışmalara devam ederken belirtmek gerekiyor ki onaylı da olsa herhangi bir e-postaya tıklamadan önce güvenli olduğundan emin olun. Ayrıca herhangi bir parola ya da kart bilgisi gibi güvenlik açısından sorun yaratacak kişisel bilgiler paylaşmayın.

(Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...