Mehmet Barlas'a veda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GÜNDEM Haberleri

Mehmet Barlas'a veda... Cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazetesi Mehmet Barlas'ın cenazesine omuz verdiği görüldü.

2 Haziran'da zatürre tedavisi gördüğü Şişli’de bulunan özel bir hastanede hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Barlas için bugün Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Mehmet Barlas'a vedaNamaza katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından taşınan Mehmet Barlas'ın tabutuna omuz verdi. Yeni Dışişleri bakanı Hakan Fidan'ın da cenaze namazında olduğu görüldü. 

Mehmet Barlas'a veda

Mehmet Barlas'ın cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Mehmet Barlas'a veda

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Mehmet Barlas, Sabah Gazetesi’nde başyazarlık görevindeydi. Mehmet Barlas 1942 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Liseyi öğrenimini Ankara’da bulunan Ankara Atatürk Lisesi’nde bitirdi. Üniversite için İstanbul’a geldi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Milli Türk Talebe Federasyonu’nda basın komisyon başkanlığı yaptı. Gazetecilik ile babasının kurduğu “Son Havadis” gazetesinde tanıştı. Profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi’nde başladı.  12 Mart Muhtırasından sonrasında gazeteden çıkarıldı. Daha sonra İsmail Cem’in genel müdürlüğünü yaptığı TRT’de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada inceleme dalında ödül sahibi oldu.

Barlas, Son Havadis, Cumhuriyet, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Star, Akşam, Posta ve Sabah'ın da aralarında olduğu birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Çeşitli dönemlerde Star TV, ATV, Show TV ve TGRT'de günlük haber yorumculuğu yapan Barlas, 2003'te kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yapan Barlas, NTV'de Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adlı programı sundu.

NTV ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile Türk Müziği'ne yönelik "Makam Farkı" adlı programı yapan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi.

Duayen gazetecinin "Rüzgar Gibi Geçti", "Latife Hanım'ın Sırları ve Türk Sosyetesi", "İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak", "Türkiye Üzerine Pazarlıklar", "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" ve "Dün Dündür" adlı kitapları da bulunuyor.

Eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğlu olan Mehmet Barlas 1968'den beri meslektaşı Canan Barlas'la evlidir. Barlas çiftinin bu evlilikten Cemil Barlas ve Ela Barlas adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...