Gezegenlerin parçalanırken çığlık attığı bulundu

Düzenleyen:
Gezegenlerin parçalanırken çığlık attığı bulundu

TEKNOLOJİ Haberleri

Yıldızlarına son derece yakın gezegenler, parçalanırken gizemli kozmik radyo dalgaları patlamalarının nedeni olabilir. Yeni bir çalışmada bilim insanları, bazı gezegenlerin, varlıklarını kaybederken çığlık benzeri bir kozmik radyo dalgası patlaması yaydığını açıkladı.

Nanjing Üniversitesi astronomu Yong-Feng Huang, Science News ile yaptığı yeni bir röportajda, ekibiyle yapıp Astrophysics Journal'da yayınladıkları çalışmada parçalanan gezegenlerin yeni keşfedilen ve henüz hakkında çok şey bilinmeyen bazı hızlı radyo dalgaları yaydığını buldu.

Gökbilimciler, henüz kesin olarak açıklanamayan milisaniye uzunluğundaki radyo dalgası patlamaları olan FRB'leri 2007 yılına kadar bilmiyordu. O zamandan beri bilim insanları, birikmeye devam ederken bu gizemli radyo patlamalarına neyin sebep olduğunu bulmaya çalışırken kafa karışıklığı yaşadılar.

Araştırmada ekip, FRB'lerin, gezegenlerle ultra yoğun nötron yıldızlarının çarpışması sonucu olabileceğini buldu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...