Filmler cepte

Düzenleyen:
Filmler cepte

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkçe dil desteği ve TL ödeme seçeneğiyle gelen Netflix yerli film ve dizileri, içerikleri arasına ekledi. Vodafone ile de iş birliğine giden Netflix, film keyfini cebe taşıyacak

Ocak ayında Türkiye’de hizmet vermeye başlayan dünyanın lider internet televizyon ağı Netflix, tam anlamıyla Türkçe hizmet vermeye başladığını duyurdu. Türkçe dil desteği ve Türk Lirası ödeme seçeneğiyle kullanıma sunulan Netflix, yurt dışında popüler olan programlarının yanı sıra çok sayıda Türk dizisi ve filmini de içerikleri arasına ekledi. Ayrıca Vodafone ile anlaşma imzalayan Netflix, Türk televizyon üreticisi Vestel ile de iş birliğine gitti. Netflix’in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Reed Hastings Türkiye’deki kullanıcıların aylık 15,99 TL’den başlayan fiyatlarla Netflix’in içeriğinden faydalanabileceğini belirterek, “Netflix’in içeriğinin yüzde 80’ini Türkçe dublajlı veya altyazılı. Bunlara Türk dizilerini de ekliyoruz. Son derece popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizileri, Türk insanının ne kadar müthiş bir hikâye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Netflix, bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Netflix, Türkiye’de hem Netflix’in orijinal içeriklerini hem de Türkiye içinden ve dışından alınan içerikleri koleksiyonuna ekleyerek büyümeye devam edecek” dedi. 
Netflix ile yaptıkları iş ortaklığının Vodafone için çok önemli olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da, çok sayıda insanın mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacağını bildirdi. 1 Nisan’da Türkiye’de tanıtımı yapılan 4.5 G’nin bu konuda adım atılmasında faydalı olduğunu ifade eden Buruk, 4.5 G vasıtasıyla yüksek çözünürlüklü filmlerin bile stream edilerek buluttan izlenme şansına sahip olduğunu bildirdi. Buruk, “Gene aynı şekilde, telefonlarda olan gelişme ile görsel kabiliyetlerin telefonda artması birlikte izlemek de çok keyifli bir hâle geldi. Yakın dönemde çok sayıda insan mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacak” diye konuştu.

Dünya ile aynı anda

Yeni Netflix Orijinal dizi ve filmleri, tüm dünya ile aynı anda ve tüm bölümleri aynı gün yayınlanıyor. House of Cards, Stranger Things, Narcos, The Get Down, Marvel’s Daredevil ve Jessica Jones gibi tüm dünyada fenomen olan Netflix dizileri; Making a Murderer, Winter on Fire ve Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller ve Adam Sandler’ın başrolünde olduğu The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi orijinal filmler artık Türkçe dublaj ve alt yazı ile Türk izleyicilerini bekliyor. Yakında gösterime girecek orijinal diziler arasında 30 Eylül’de yayınlanacak olan Marvel’s Luke Cage’in yanı sıra Gilmore Girls ve The Crown da var. Başrolünde Kevin James’in yer aldığı Uluslararası Bir Suikastçının Gerçek Hatıraları, Christopher Guest’in oynadığı Maskotlar ve Brad Pitt’in başrolünü üstlendiği Savaş Makinesi gibi orijinal filmler de yakın zamanda izleyiciyle buluşacak orijinal filmler arasında. Yabancı yapımların yanı sıra Güneşi Gördüm, Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi oldukça popüler filmler ile Leylâ ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi Türk dizileri de izleyicileri bekliyor. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...