Facebook'un sahibi ama profili hacklendi

Facebook'un sahibi ama profili hacklendi

TEKNOLOJİ Haberleri

Filistinli bir hacker uyarılarını ciddiye almaması nedeniyle Facebook kurucusu Marc Marc Zuckerberg'in sayfasını hackledi.

Filistinli bir hacker uyarılarını ciddiye almaması nedeniyle Facebook kurucusu Marc Marc Zuckerberg'in sayfasını hackledi. Filistinli hacker Khalil Shreateh Facebook'ta arkadaş olmadığı kişilerin bile duvarlarından bildirim yayınlamaya olanak veren bir açık keşfetti. Konu ile ilgili Facebook ile temasa geçen Shreateh'in uyarıları şirket yetkilileri tarafından pek dikkate alınmadı. Yetkililer, Sheateh'e bunun bir hata olmadığını açıklayan bir cevap verdi. Ancak, yetkililerin bu ilgisizliği üzerine Shreateh durumu arkadaş olmadığı Facebook kurucusu Zuckerberg'in duvarından açıkladı. Öncelikle Zuckerberg'den özür dileyen Shreateh bulduğu hatayı açıkladı.


Bu sefer ciddiye aldılar
Daha önce bunun bir hata olmağını düşünen yetkililer alarma geçti ve Shreateh'in hesabı bloke edildi. Facebook mühendisleri olayı çözdüler ancak Shreateh'e White Hat programı (Facebook'ta açık bulan kullanıcıları ödüllendiren bir proje) kullanım koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle ödül vermediler.



Marc Zuckerberg Facebook'u nasıl kurdu?
Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Harvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook'u kurdu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...