Elon Musk’tan çok konuşulacak sözler: SpaceX 3. Dünya Savaşı’na neden olabilirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk’tan çok konuşulacak sözler: SpaceX 3. Dünya Savaşı’na neden olabilirdi
Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Elon Musk yine çok konuşulacak bir açıklamaya imzasını attı. Twitter’ı satın aldığı günden beri gündemden düşmeyen milyarder iş insanı bu defa Twitter ile değil CEO koltuğunda oturduğu ve kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ile gündeme geldi. SpaceX’in dikkat edilmeseydi yeni bir dünya savaşına neden olabileceğini kaydetti.

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan Ukrayna-Rusya savaşının birinci yılına girilirken Ukrayna’nın kullanımına açtığı Starlink internet uydularıyla sık sık tartışmalara konu olan Elon Musk, ilginç bir noktaya parmak bastı. Elon Musk, Amerikalı astronot Scott Kelly ile Twitter’da hararetli bir tartışmaya girdi ve kendisini eleştiren Kelly’e attığı cevap tartışmaya neden oldu. ŞirketiSpaceX’in eğer dikkatli davranmasaydı 3. Dünya Savaşı’na yol açabileceğini söyledi. 

STARLİNK UYDULARI SAVAŞI ŞİDDETLENDİREBİLİRDİ

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, 2019 yılında Starlink internet uydularını Dünya’nın yörüngesine fırlatmaya başladı ve halen de proje kapsamında uydular fırlatılıyor. Bu uydular yeryüzündeki insanlara abonelik bedelini ödemeleri karşılığında ‘terminal’ denilen çanak anten benzeri platformlar aracılığıyla internet hizmeti sunuyor.

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Rusya, Ukrayna’ya karşı savaş açtı ve Ukrayna’daki pek çok bölgeyi havadan bombalayarak internet ağları da dahil ülkenin altyapısına büyük zarar verdi. Ülkede iletişim koptu. Bunun üzerine SpaceX, ABD, İngiltere ve Polonya gibi birkaç ülkenin ‘faturaları ödemesi’ karşılığında Ukrayna’ya uydu interneti hizmetini açtı. Ancak SpaceX ve CEO Musk, Ukrayna’nın yalnızca belli başlı amaçlar için uydu internetini kullanabileceğini açıkladı.

'SPACEX 3. DÜNYA SAVAŞI'NIN PARÇASI OLMAYACAK'

NASA astronotu Scott Kelly dahil pek çok kişi, Elon Musk’ı eleştirerek uydu interneti hizmetini tam olarak Ukrayna’ya açması için baskı yapıyor. Musk’ın Starlink uydularının Ukrayna-Rusya savaşında daha fazla rol alması gerektiği yönünde baskılar artarken Musk yaptığı açıklamayla gündem oldu.

Elon Musk’tan çok konuşulacak sözler: SpaceX 3. Dünya Savaşı’na neden olabilirdi

Elon Musk, Starlink uydularının politik amaçlarla kullanılmasının 3. Dünya Savaşı’na kadar gidebilecek tehlikeli bir sürecin başlangıcı olabileceğini ifade etti. Scott Kelly’e verdiği cevapta Musk, “3. Dünya Savaşı’na sebep olabilecek bir çatışmada tansiyonun daha da artmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...