2023 üniversite sınavları online mı yapılacak? Üniversite bahar dönemi vize ve final sınavları uzaktan mı yapılacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2023 üniversite sınavları online mı yapılacak? Üniversite bahar dönemi vize ve final sınavları uzaktan mı yapılacak?
EĞİTİM Haberleri

2023 üniversite sınavları online mı yapılacak? Üniversite bahar dönemi vize ve final sınavları uzaktan mı yapılacak? gibi sorular üniversite öğrencileri tarafından sıkça araştırılıyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından depremden mağdur olan vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirilmesine karar verilmişti. Bu kararın ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, 2023 üniversite sınavları online mı yapılacak? Üniversite bahar dönemi vize ve final sınavları uzaktan mı yapılacak? İşte detaylar…

2023 üniversite sınavları online mı yapılacak sorusunun cevabı lisans ve ön lisans öğrencileri tarafından merak ediliyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim süreci hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Açıklama ile beraber üniversitelerdeki son durum da netlik kazanırken 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Peki, 2023 üniversite sınavları online mı yapılacak? Üniversite bahar dönemi vize ve final sınavları uzaktan mı yapılacak? Detaylar haberimizde…

2023 üniversite sınavları online mı yapılacak? Üniversite bahar dönemi vize ve final sınavları uzaktan mı yapılacak?

2023 ÜNİVERSİTE SINAVLARI ONLİNE MI YAPILACAK? ÜNİVERSİTE BAHAR DÖNEMİ VİZE VE FİNAL SINAVLARI UZAKTAN MI YAPILACAK?

YÖK tarafından üniversiteler için yapılan açıklamada 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacağı ifade edildi.

Ancak vize ve final sınavlarıyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK'ten konuyla ilgili olarak gelen açıklama şu şekilde; "Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır. "

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...