Elon Musk, X'i 'Yahudi karşıtlığıyla' suçlayan kuruluşa dava açtı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk, X'i 'Yahudi karşıtlığıyla' suçlayan kuruluşa dava açtı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medya platformu X, medya izleme grubu Media Matters'a dava açtı. Sebebi ise, Media Matters'ın yaptığı bir analiz. Araştırmacılar, X'te Nazi yanlısı paylaşımların yanında büyük markaların reklamlarının göründüğünü ileri sürmüştü.

Eski adıyla Twitter olan sosyal medya devi X, Media Matters'ın Perşembe günü yayımlanan analizinden bu yana büyük bir öfkeyle karşı karşıya kaldı. Bu durum, Disney, IBM, Comcast gibi bazı büyük markaların reklamlarını X'ten çekmesine yol açtı. Milyarder iş insanı Elon Musk'a ait Twitter ise, platformu "karaladığı" gerekçesiyle Media Matters'ı mahkemeye verdi.

Teksas'taki bir bölge mahkemesinde açılan davada X, Media Matters'ın, yan içerik ürettiği bilinen büyük markaların veya kullanıcıların hesaplarını özel olarak takip eden hesapları kullanarak, "sosyal medya platformunu manipüle ettiğini" ve "aşırılık yanlısı gönderilerin yanında reklamlar bulana kadar ana sayfada kaydırma yaptığını" iddia etti.

Davada, Media Matters'ın "X'e ve işine zarar verme niyetiyle" yanlış bir rapor hazırladığı ileri sürüldü. 

TWITTER'IN REKLAM GELİRİ HER AY AZALIYOR 

Media Matters başkanı Angelo Carusone, Reuters'e yaptığı açıklamada, kâr amacı gütmeyen kuruluşun bulgularının, X'in, reklamların zararlı içeriğin yanında görünmesini önlemek için güvenlik önlemleri getirdiği yönündeki açıklamalarıyla çeliştiğini söyledi.

X CEO'su Linda Yaccarino ise bir paylaşımında, "Veriler, manipülasyon veya iddialara karşı galip geliyor. Manipüle edilmeyin. X'in yanında olun." dedi.

Elon Musk'ın Ekim 2022'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasından sonra platformdaki içerikleri denetleyen personelleri işten çıkarmasının ardından bazı markalar reklam vermeyi durdurdu. Musk'ın şirketi satın almasından bu yana, X'in ABD'de elde ettiği reklam gelirlerinin her ay bir önceki yıla göre en az yüzde 55 azaldığı öne sürüldü. 

Yaccarino, Pazar günü çalışanlara yazdığı bir notta, söz konusu raporun yayımlanmasının ardından bazı markaların yatırımlarını askıya aldığını ancak şirketin antisemitizm (Yahudi karşıtlığı) ve ayrımcılıkla mücadelede net olduğunu söyledi.

ELON MUSK NEDEN YAHUDİ KARŞITLIĞIYLA SUÇLANIYOR? 

Geçtiğimiz hafta, bir kullanıcının X'teki "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor" paylaşımına Elon Musk, "Gerçekleri söyledin" şeklinde bir yorum yapmıştı. 

Musk'a tepkiler çığ gibi büyümüş ve Kanadalı - Güney Afrikalı milyarder "Yahudi karşıtı" olmakla suçlanmıştı. Bu yorumunun ardından Musk'a tepki olarak çok sayıda marka, X'e reklam vermeyi durdurdu.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates ise, Musk'ı "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçladı.

Öte yandan, Elon Musk bir başka Twitter paylaşımında, Filistin destekçilerinin kullandığı bazı sloganların "soykırım iması" yaptığını belirterek bu sloganların geçtiği hesapların askıya alınabileceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...