Elon Musk sözünü tuttu: X için reklam geliri paylaşma özelliğini aktif etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk sözünü tuttu: X için reklam geliri paylaşma özelliğini aktif etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra birçok değişiklik yaptı. Hatta iş insanı Twitter'ın adını X olarak değiştirdi ve logoyu da buna uygun hale getirdi. X sahibi Musk, son olarak içerik üreticilerine söz verdiği gibi reklam geliri paylaşma özelliğini aktif etti.

Elon Musk, geçen yıl Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. İş insanı, verdiği bu parayı çıkartmak için sosyal medya platformuna Twitter Blue gibi para kazandıracak birçok yeni özellik ekledi. Yine de bu özelliklere rağmen iş insanı, kullanıcıları platformda aktif tutacak bir yenilik üzerinde çalışmaya başladı. Elon Musk, hesabından yaptığı açıklamayla reklam geliri paylaşma özelliğinin aktif edildiğini duyurdu.

REKLAM GELİRİ PAYLAŞMA ÖZELLİĞİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Elon Musk, hesabından yaptığı paylaşımla uzun süredir beklenen reklam geliri paylaşma özelliğinin aktif edildiğini duyurdu. Musk'ın duyurmasıyla birlikte özelliğin kullanıcılara nasıl para kazandıracağı da ortaya çıktı.

X (Twitter) üzerinden para kazanmak isteyen kullanıcıların ilk olarak Blue üyesi olmak gerekiyor. Blue üyesi olmayan kullanıcılar, reklam geliri paylaşma programına katılamayacak. 

Reklam geliri paylaşma özelliğini kullanmak için bir de en az 500 takipçiye sahip olmak gerekiyor. 500'ün altında takipçisi olan hesaplar da söz konusu program sayesinde para kazanamayacak. 

Açıklanan ilk iki şartı karşılamak kolay görünse de sonuncusu için durum aynı değil. Reklam geliri paylaşma programına katılmak isteyen kullanıcıların son üç ay içinde 15 milyondan fazla gösterime sahip olmaları gerekiyor. Firmanın açıkladığı üç şartı da yerine getiren hesaplar, reklam geliri paylaşma özelliğinden yararlanabilecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu yenilik, Türkiye'de de aktif olarak bulunuyor. Fakat ödemeler, Stripe üzerinden alınıyor. Bu nedenle Türkiye için farklı yöntemlerin kullanılacağı tahmin ediliyor.

(Kaynak: Twitter / Derleyen: Helin Pastacı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...