Ekşi Sözlük hakkındaki erişim engeli kararı onaylandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekşi Sözlük hakkındaki erişim engeli kararı onaylandı

TEKNOLOJİ Haberleri

BTK, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası birçok dezenformasyonun yayıldığı Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirmişti. Ekşi Sözlük için verilen erişim kısıtlaması kararı Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla kaldırılmıştı. Karara yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği Ekşi Sözlük’e erişim engelleme kararını kesin olarak onayladı.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ve büyük bir kayıtlı katılımcı kitlesi bulunan Ekşi Sözlük, Kahramanmaraş depremi sırasında dezenformasyon yaydığı gerekçesiyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kararıyla kapatılmıştı. Kararın ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Ekşi Sözlük, hukuki sürecin başladığını ifade etmişti.

ERİŞİM ENGELLEME KARARI ONAYLANDI

Bugün yine Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Ekşi Sözlük, erişim kısıtlaması kararının Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla kaldırıldığını duyurmuştu. Karara yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği Ekşi Sözlük’e erişim engelleme kararını kesin olarak onayladı.

EKŞİ SÖZLÜK NEDEN KAPATILMIŞTI? 

15 Şubat 1999 yılında halka açılan Ekşi Sözlük, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren bir katılımcı sözlüktür. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen dijital platformlarından biri olan Ekşi Sözlük'te yazarlar gündeme ilişkin ya da diğer konular hakkında çeşitli başlıklar açarak yorumlar yapmakta.

BTK’nın sorgu sayfasında “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” ifadesine yer verilirken, sözlük 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminden sonra yapılan paylaşımlar nedeniyle kapatılmıştı.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...