2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'un ev sahipliğinde başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'un ev sahipliğinde başladı

SPOR Haberleri

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın açılış seremonisi Ataköy Atletizm Spor Salonu'nda yapıldı. Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve sporcular katıldı. 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası TRT Spor Yıldız kanalından yayınlanıyor.

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi. Tören katılan ülkelerin bayrak geçişleriyle başladı. Daha sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken ardından İstiklal Marşı okundu.

47 ÜLKEDEN 600'DEN FAZLA SPORCUYU AĞIRLIYORUZ

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bugün burada dünyanın en anlamlı organizasyonlarından birinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Buradan yükselecek olan Fair-Play ruhunun tüm dünyaya çok güçlü bir mesaj vereceğini düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılının çok uluslu ilk önemli organizasyon olma özelliği taşıyor. 47 ülkeden 600'den fazla sporcuları İstanbul'da ağırlıyoruz. Bu organizasyon vesilesiyle ağırlamış olduğumuz tüm sporculara, antrenörlere gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum. Bu anlamlı ev sahipliğinde emek harcayan, katkı sağlayan tüm paydaşlarımızın, emeği olan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Bu vesile ile İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın resmi başladığını ilan ediyorum."

593 ATLET YARIŞACAK

Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov ise, "Avrupa atletizmi olarak burada olmaktan gurur duyuyoruz. Bu şampiyona, korkunç deprem felaketinin gölgesinde yapılacak. 'Umudumuz var, hayattayız, atletizm yaşıyor' mesajını veriyoruz. 47 Avrupa ülkesinden sporcular burada. Onlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışlar başladı. Organizasyonda 47 ülkeden 301'i erkek, 292'si kadın olmak üzere 593 atlet yarışacak.

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'un ev sahipliğinde başladı

TUĞBA TOPTAŞ ELEMELERİ GEÇEMEDİ

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 800 metrede yarı finale yükselen sporcular belli oldu.

Ataköy Arena'da düzenlenen şampiyonada kadınlar 800 metre elemelerinde 5 seri koşuldu. Elemelerde, serilerinde ilk iki sırayı alan atletlerin yanı sıra ilk iki dışında kalan en hızlı iki sporcu yarı finale çıktı.

4. seride piste çıkan milli atlet Tuğba Toptaş, 2.08.14'lük derecesiyle elemeleri geçemedi.

Yarın doğum gününü kutlayacak Büyük Britanyalı Keely Hodgkinson, 1. turun en hızlı ismi oldu. 3. seride tempoyu çok yükselten Hodgkinson, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalyayı 0.08 saniyeyle kaçırmıştı.

İLK GÜN 4 ATLETİMİZ PİSTE ÇIKTI

İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Ataköy Atletizm Spor Salonu’nda başladı. İlk gün elemelerde 4 milli sporcu piste çıktı.

Batuhan Çakır üç adım atlamada, Tuğba Toptaş 800 metrede, Emine Hatun Mechaal ve Yasemin Can da 3 bin metrede mücadele etti.

3 bin metrede Hatun Mechaal 9:03.03 derecesiyle serisini 7. olarak bitirirken, Yasemin Can da serisinde 9:01.34 derecesiyle 6. oldu. Yasemin Can ile Emine Hatun Mechaal, bu sonuçların ardından finale yükseldi.

3 adım atlamada da Batuhan Çakır, 3. hakkındaki 16.20'lik derecesiyle finale çıktı. 800 metrede elemelerinde Tuğba Toptaş ise 2:08.14 derecesiyle serisini 6. olarak tamamladı ve elendi.

Şampiyonada yarın kadınlar sırıkla atlamada Buse Arıkazan, kadınlar 3 adım atlamada Tuğba Danışmaz, kadınlar 1500 metrede Şilan Ayyıldız ve erkekler yüksek atlamada Enes Talha Şenses yarışacak.

Resim

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...