Dünyayı fetheden Türk oyunu Zula

Dünyayı fetheden Türk oyunu Zula
TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyada 100’den fazla ülkede 5 milyon oyuncu tarafından oynanan Zula, Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor

Yüzde 100 Türk yapımı Zula, Türkiye ve dünyada hızla büyüyor. Dünyada 100’den fazla ülkede ve 11 dilde oynanan oyun, 5 milyon oyuncu sayısını aştı. Oyunun yapımcısı InGame Group, İstanbul’da düzenlenecek Zula Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Zula’nın bir ofis odasında doğduğunu anlatan InGame Group Yöneticisi Özgür Soner “2000’li yılların başında Dinç İnteraktif’te çocukluk hayalim olan oyun geliştirme alanında çalışmaya başladım. Sonrasında Nintendo platformu için oyun geliştirdim. ‘Futbol Menajer, Bilardo Magic’ ve ülkemizde çok sevilen ‘İstanbul Kıyamet Vakti’ gibi önemli oyunlarda hep ekibin içindeydim. 2009 yılında firmanın Türk Telekom’a satılmasıyla Tuncay Büyükoğlu ile tanıştık. Zula’nın temeli bu tanışmaya dayanıyor. Birlikte ‘I Can Futbol’ oyunu ile başarılı bir lansman gerçekleştirdik. 2012 yılında artık kendi projemizi yapma vaktinin geldiğine karar verdik küçük bir odada işe koyulduk. 5 yıllık bir emekle bugün Türkiye’de pazar lideri olan, dünyada da hızla büyüyen Zula’yı geliştirdik. 40 kişilik bir ekiple yolumuza devam ediyoruz. 100’den fazla ülkedeyiz” dedi. Oyunda karakterlerin Türk mühendisler tarafından tasarlandığını belirten Soner “Zula Türk geliştiricilerin elinden çıktığı için birebir olarak bizleri yansıtıyor. Birçok oyuncu bu nedenle karakterleri kendilerine ya da yakınlarına benzetiyor. Haritalar da Üsküdar, Trabzon, Uzungöl, Safranbolu, Çanakkale gibi bilinen yerler olunca ilgi daha da arttı. Bizim için anlamlı olan haritalar gibi önemli günleri de unutmuyoruz. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs’ta kutlamalar; ramazan boyunca Zula’da sahur - iftarda vakit hatırlatması, mahya ve tanıtımlar, bayramda torpiller, zillere basıp kaçan çocuklar vardı” diye konuştu.
Kısa sürede Zula’yı dünya markası hâline getirmeyi başardıklarını dile getiren Soner, şunları söyledi: Bunu sadece ticari bir başarı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda Türk oyun sektöründe iyi bir örnek oluşturarak yeni kurulacak firmaların önünü açmayı ve sektörü büyütmeyi hedefliyoruz. Oyunumuzu Türkiye’den sonra ilk olarak Brezilya’da yayınladık. Kısa sürede büyük beğeni kazandı. Sonrasında Avrupa, Latin Amerika, Güney Amerika ve İran’da oyunumuz yayınlandı. Bunun, tabii bir de ülke tanıtımı açısından faydası var. Bizlerin çok beğendiği Safranbolu evleri, Trabzon Uzungöl gibi doğa ve tarih harikası yerlere artık yabancı dostlarımız da aşina oldu ve bu yerleri çok beğendi. Düşünsenize Brezilya’da, Peru’da çocuklar Safranbolu evleri arasında oyun oynuyorlar. Bu gerçekten gurur verici.

Türkiye’de Dünya Şampiyonası düzenleyecek

E-spora ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Özgür Soner, “Oyunun oynandığı tüm ülkelerde yapılan turnuvalarla en iyi Zula oynayanlar ödüllendiriliyor. Şu anda Avrupa, Latin Amerika ve Güney Amerika’da Zula turnuvaları başladı. 2018 yılında bütün ülkelerin yarışacağı dev bir organizasyonla herkesi bir araya getirip bir Dünya Şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Bunun ilki oyunun ana vatanında yani Türkiye’de olacak. Dünya’nın her yerinden en başarılı Zula’cılar Türkiye’ye gelerek Türkiye’nin tanıtımına büyük destek verecek” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...