Dünyanın en zengini Elon Musk'ın 50 bin dolarlık evinin içi ilk defa görüntülendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyanın en zengini Elon Musk'ın 50 bin dolarlık evinin içi ilk defa görüntülendi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyarder iş insanı Elon Musk, dünyanın en zengin insanı. Ancak geçtiğimiz yıllarda tüm evlerini satacağını ve küçük bir evde yaşayacağını açıklamıştı. İşte Musk'ın küçük, prefabrik evinin içi.

MUHABİR: MUTLUHAN YILDIZ — Amerikalı gazeteci ve yazar Walter Isaacson, Elon Musk'ın 50 bin dolarlık küçük, mütevazı evinin içini gösterdi. "2020'de Musk, beş büyük evini satmaya ve ana ikametgahı olarak Teksas, Boca Chica'daki bu sade iki yatak odalı evi almaya karar verdi; burada buluşacaktık ve bu ahşap masaya oturup telefon görüşmeleri yaptı." diyerek evin fotoğrafını yayınladı. Isaacson, paylaşımı Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya ağı X'te yaptı. 

Biyografi yazarı, Musk'ın diğer evlerini neden satmaya karar verdiğini ise Musk'ın hayatını anlatan ve 12 Eylül'de çıkacak olan kitabında açıklayacağını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Musk, bir gün Mars'ta bir koloni kurabilmek için, finans desteği sağlamak üzere eşyalarını satmak istediğini söylemişti.

Dünyanın en zengini Elon Musk'ın 50 bin dolarlık evinin içi ilk defa görüntülendi

İşte Elon Musk'ın evinin içi, fotoğrafta oturma odası ve mutfak görünüyor (Foto: Walter Isaacson)

MUSK'IN EVİNDE DİKKAT ÇEKENLER

, Musk'ın evinin mutfağını ve oturma odasının bir bölümünü gösteriyor. Bu arada, evin, Musk'ın uzay şirketi SpaceX'in Teksas, Boca Chica'daki fırlatma sahasının yakınında olduğunu belirtelim. 

Isaacson'ın yayınladığı fotoğrafta sehpanın üzerinde bir katana kılıcı, roket şeklindeki bir maket veya heykele benzeyen nesne ilk dikkat çeken şeyler arasında. Musk'ın daha önce üzerinde görüntülenen bir Tesla 'Plaid Mode' ceketi de bir sandalyede asılı duruyor. Bir bilimkurgu tutkunu olan milyarderin mutfak masasının üzerinde göze çarpacak şekilde 'Amazing Stories' adlı ucuz bir bilimkurgu dergisinin posteri de var.

MUSK'IN EŞYALARI İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ

Bu arada, Musk'ın özel hayatına ilişkin ilk defa görüntüler yayınlanmıyor. Geçtiğimiz yıl Tesla CEO'su, bir komidinin üzerindeki eşyalarının fotoğrafını yayınladı. Fotoğrafta birkaç kutu kafeinsiz diyet kola ve iki kopya tabanca gibi görünen nesneler vardı. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1597165510595989504

Öte yandan, 2020'de Musk, "neredeyse tüm fiziksel eşyalarını sattığını, hatta artık bir evi olmayacağını" söylemişti. Haftalar sonra, evlerinden beşi satışa sunuldu. Musk, Teksas'ta SpaceX'ten 50 bin dolara bir ev kiraladı ve son evini ise 2021'de 30 milyon dolara sattı.

Milyarderin Teksas'ta kendisi için başka bir ev inşa etme sürecinde olduğu düşünülüyor. Tesla şirketinin yönetim kurulu kadrosunun Musk'ın şirketin kaynaklarını kullanarak kendine bir ev yapmaya çalıştığı iddiası üzerine geçtiğimiz yıl bir soruşturma yaptığı ortaya çıktı. Bu evin Apple'ın mağazalarına benzeyen cam bir formatta olduğu tahmin ediliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...