Uzmanı açıkladı: Yeni sıcaklık rekorları geliyor, Türkiye daha da kavrulacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzmanı açıkladı: Yeni sıcaklık rekorları geliyor, Türkiye daha da kavrulacak

GÜNDEM Haberleri

Yurtta El Nino ile başlayan aşırı sıcaklar Eyyam-ı Bahur ile devam ediyor. Vatandaşlar ise sıcak çarpmasına karşı peş peşe uyarılıyor. Meteoroloji Uzmanından ise yeni bir uyarı geldi. Ökten, sıcaklıkların daha da artacağını ve yeni rekorların kırılacağını açıkladı.

Bu yaz El Nino ile başladı. Şimdilerde de Eyyam-ı Bahur sıcaklarını yaşıyoruz. Türkiye'de yaz sıcakları giderek etkisini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar serinlemenin yöntemlerini ararken, yurt genelinde termometreler 40 derecede seyrediyor. İstanbul'da geçtiğimiz haftalarda termometreler 41 dereceyi gördü. Uzman hekimlerden de peş peşe uyarılar geldi. Özellikle çocuklar ve yaşlıların sıcak çarpmasına karşı tedbir almaları gerektiğini belirtmişlerdi. 

REKORUN REKORU SICAKLIKLAR GELİYOR

Türkiye'de her gün yeni sıcaklık rekorları kırılırken vatandaşlar aşırı sıcakların ne zaman biteceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den ise herkesi ilgilendiren bir açıklama geldi.
 
Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten "1999'da olduğu gibi, 16 Ağustos civarı Türkiye'ye rekorun rekoru sıcaklıklar gelecek. Öyle böyle değil. Meteoroloji, mesaisini rekor takibi yaparak geçirebilir. Çok sayıda sıcak rekoru yolda. Aşırı sıcaklara karşı tedbirli olunmalı. Bu sefer Afrika da destek verecek..." açıklamalarıyla tüm vatandaşları uyardı.
 
https://twitter.com/KeremOktenMeteo/status/1688636449359380480
 
 
 
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...