Dünyanın en hızlı interneti: 150 filmi bir saniyede naklediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyanın en hızlı interneti: 150 filmi bir saniyede naklediyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çin, dünyanın en hızlı internet şebekesini hizmete sunmaya hazırlanıyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - İnternet dünyası için dev bir adım olarak nitelenen 3 bin kilometre uzunluğundaki kablo Beijing’i ülkenin güneyine bağlayacak ve daha önce hiçbir ticari şebekenin ulaşmadığı bir hız olan saniyede 1,2 terabitlik hız elde edilecek. Bu hız 150 adet filmin veya eş değerinin bir saniyede nakledilmesi anlamına geliyor. Huawei, China Mobile, Tsinghua Üniversitesi ve China Education and Research Network (CERNET) aracılığıyla açıklanan bu internet şebekesi hızı, dünyada bir ilki oluşturuyor. Şimdiye değin ulaşılabilmiş en yüksek veri iletim kapasitesi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 100 gigabitlik hızdı. Çin’deki yeni internet şebekesinin iletim kapasitesi bunun tam 12 katı. 

Öte yandan böyle bir şebeke hem teknolojik konseptlerin hem de sürücüsüz araçlar ve 5G yoluyla mevcut diğer düzenekler türünden mevcut teknolojilerin daha iyi geliştirilmesine imkân verecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...