Dünyanın en büyük fotoğraf makinası

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Dünyanın en büyük fotoğraf makinası

Teknoloji Haberleri  / OZEL

Dünyanın en büyük fotoğ fotoğraf makinesi yüzdeki her kıvrımın fotoğrafını çekiyor. Bu makina ile çok sayıda tarihi fotoğrafın çekimi yapıldı



ABD'de Dennis Manarchy isimli fotoğrafçı, kendi elleriyle imal ettiği dev fotoğraf makinesiyle inanılmaz detayları fotoğraf karesine sığdırıyor. Makine yüzdeki her kıvrım ı ve her gözeneği gösteriyor. Dev fotoğraf makinesi 3,66 metre yükseklik, 10 metre uzunluk ve 2,5 metre genişliğinde.
Dünyaca ünlü fotoğrafçı, makineyi imal etmek için 10 sene uğraşmış. Şimdi "Amerika'nın Gözü" denilen bu dev makine, kaybolmaya başlayan Amerikan kültür ünü, doğal ortamında kayıtlara geçirecek. Fotoğraf makinesinin çektiği filmlerin negatifleri 2 metreye yakın bir yükseklikte. Bu da inanılmaz görsel detayların fotoğrafta görülmesini sa ğlıyor.
Fotoğraf makinesi ABD'de 50 eyalette dolaştırılacak ve 300 bin kilometre yol kat edecek. Manarchy, eskimolar, kızılderililer, kovboylar, 2. Dünya Savaşı'nda şeref madalyası alanlar ve benzeri fotoğraflar çekmeyi planlıyor. Proje tamamlandığında fotoğrafların bir sokak galerisinde sergilenmesi bekleniyor.
Teknoloji
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...