Dövme akıllı saati bozuyor

Dövme akıllı saati bozuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, akıllı saati Apple Watch'un bileğinde dövme bulunan kişiler tarafından kullanılamadığı iddiası üzerine bir açıklama yaptı.

Yaklaşık bir haftadır, bilek bölgesinde dövme bulunan kişilerin mürekkebin Apple Watch'un sensörünü devre dışı bırakması sebebiyle akıllı saati tam anlamıyla kullanamadığı iddia ediliyordu. Konuyla ilgili resmi açıklama yapan Apple, "Derinizdeki geçici veya kalıcı değişiklikler, bazı dövmeler gibi, kalp ritmi algılayıcısının performansını etkileyebilir" ifadelerine yer verdi. ABD merkezli teknoloji devine göre, bu durum tüm dövme sahipleri için geçerli değil. Yetkililer, bazı dövmelerdeki mürekkebin ve renk koyuluğunun Apple Watch'taki kızılötesi algılayıcıları devre dışı bırakabileceğini belirtiyor. Arıza dövme sahibi kullanıcıların konuyu Reddit ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında dile getirmesiyle gündeme gelmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...