Devasa kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşıyor

Düzenleyen:
Devasa kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA, Hubble Uzay Teleskobu aracılığıyla şimdiye kadar keşfedilen en büyük kuyruklu yıldızı gözlemlediklerini duyurdu. Araştırmacılar, kuyruklu yıldızın çekirdeğinin ortalama bir kuyruklu yıldızın kütlesinden 50 kat daha büyük olduğunu hesapladı. Üstelik bu kozmik cisim hızla Dünya’ya yaklaşıyor.

Hubble Uzay Teleskobu ile keşfedilen kuyruklu yıldızın çekirdeği, kuyruklu yıldızın katı merkezi kısmını oluşturuyor ve bilim insanları çekirdeğinin 500 trilyon ton ağırlığa ve 128 km uzunluğa sahip olduğunu düşünüyor. 

Dünya’dan oldukça uzak bir mesafede dolaşan kuyruklu yıldızın saatte yaklaşık 35 bin km hızla Dünya’ya yaklaştığı açıklandı. Gökbilimciler, kuyruklu yıldızın güneş sisteminin en uzak noktası olarak kabul edilen Oort Bulutundan geldiğini tahmin ediyor. 

Devasa kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşıyorKeşfedilen kuyruklu yıldızın görüntüsü. (Foto: NASA)

Bilim insanlarının hesaplamasına göre, 2031 yılında Dünya’ya en yakın konumda bulunacak ve böylece Güneş’ten yaklaşık 1 milyar mil uzağa gidecek. Şu anda Güneş’e uzaklığının 2 milyar mil olduğu belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...