İŞKUR duyurdu! 100 bin işçi aranıyor

Düzenleyen:
İŞKUR duyurdu! 100 bin işçi aranıyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenler tarafından verilen güncel açık iş sayısını açıkladı. Türkiye genelinde işveren, İŞKUR üzerinden 100 bin eleman arıyor. Kurumda 103 bin açık iş ilanı bulunuyor.

İstihdamın artırılmasını ve işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesini hedefleyen İŞKUR, işveren-iş arayanlar arasından köprü görevi görevi görüyor ve  iş arayanlarla işverenleri buluşturmaya devam ediyor. İŞKUR, bu yılın ilk 3 aylık döneminde 325 bin kişinin istihdam edilmesine aracı oldu.

Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte turizm sezonuda açıldı. Sezon açılışı ile birlikte otellerde, tatil bölgelerinde de işçi alımları başladı. Bununla beraber özel sektördeki şirketler İŞKUR üzerinden açık iş ilanı veriyor. Yaklaşık 100 bin iş ilanı başvurulmayı bekliyor. 

BİRÇOK SEKTÖRDE PERSONEL AÇIĞI VAR

Yaklaşık 20 bini beden işçisi (temizlik, inşaat, taşıma, yükleme-indirme vb.) ilanı. Muhasebeci ilanları her zaman olduğu gibi yine çok yoğunken, sezonun açılmasıyla birlikte turizm ve otelcilik elemanı arayışı da hızlandı. Şoför, özel güvenlik görevlisi, çağrı merkezi, perakende ve gıda gibi birçok sektörde personel açığı var.

BAŞVURU NEREDEN YAPABİLİRİM?

İş arayanların ise kolaylıkla iş bulabileceği iş ilanları İŞKUR'un internet sitesinde yer alıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin İŞKUR’da kaydı olması gerekiyor. Eğer kayıt yoksa ilk olarak ‘esube.iskur. gov.tr’ adresi üzerinden ‘üye ol’ seçeneğini tıklayarak ve TC kimlik numaranız ile gerekli bilgileri yazarak kayıt yapılabiliyor.

Devamında özgeçmiş sayfasında yer alan ‘öğrenim bilgileri’ ile ‘meslek bilgileri’ alanlarını doldurmak ve ‘kişisel bilgiler’ alanında yer alan ‘iş arama statüsü’ne tıklayarak iş arama statüsünü aktife almak gerekiyor.

AÇIK İŞ İLANLARINI GÖRÜNTÜLEME 

Özgeçmiş sayfasını doldurduktan ve iş arama statü kısmını aktife aldıktan sonra iş arayan sayfasında ‘iş ilanları’ sekmesine tıklayarak başvurusu devam eden kamu veya özel sektör işçi alım ilanlarına ulaşabiliyor.  ‘Bana uygun işler’ sekmesine tıklandığında ise sadece özgeçmiş sayfasında yer alan bilgilerle eşleşen (kişisel durum, meslek, öğrenim bilgisi vb.) ilanlara ulaşılabiliyor. İlgili ilanın üstüne tıklanıldığında ilana ilişkin detaylı bilgilerin (genel hususlar, özel şartlar, meslek, öğrenim ve kişisel özellikler vb.) yer aldığı ilan detayı görüntülenebiliyor. 

EN FAZLA HANGİ MESLEKLERDE AÇIK VAR?

Sektörler itibarıyla en fazla işe yerleştirme, 217 bin 996 kişiyle sanayi sektörünün imalat alanında gerçekleşti. Mesleklere göre en fazla işe yerleştirme ise sırasıyla güvenlik görevlisi, satış danışmanı/ uzmanı ve konfeksiyon işçisinde oldu. Bu yılın ilk 3 ayında kuruma 499 bin 839 açık iş başvurusu yapıldı. 

İŞKUR duyurdu! 100 bin işçi aranıyor

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...