Çift kamerayla aynı anda canlı yayın

Düzenleyen:
Çift kamerayla aynı anda canlı yayın

TEKNOLOJİ Haberleri

Tamamen yalın olarak kullanıma sunulan Nokia 8, “Bothie’ özelliğiyle hem ön hem de arka kamera ile aynı anda canlı yayın yapabiliyor.

Ömer Temür İSTANBUL
Kullanımı çılgınlık derecesinde artan sosyal medya, akıllı telefon pazarına da yön veriyor. Yıllardır suskun olan ve bu yıl pazara akıllı telefonlarıyla hızlı giriş yapan Nokia, yeni amiral gemisi ile iddialı geliyor. Bu ay Türkiye’de satışa sunulması beklenen Nokia 8 Bothie, yani çift çekim modu özelliğiyle dikkat çekiyor. Modelin en önemli özelliği hem ön, hem arka kamera ile aynı anda canlı yayın yapabilmesi. Bu sayede kullanıcılar sosyal medyada daha etkin olabilirken, bölünmüş ekran üzerinden fotoğraf ve video çekimlerini de aynı anda canlı izleyebilecek. 
HOLLYWOOD TEKNOLOJİSİ
Nokia 8 aynı zamanda Özel Hollywood ses teknolojisini de kullanıcının avucuna getiriyor. Nokia OZO ses özelliği, 4K video çekimlerde 360 derece ses deneyimi sunuyor. Uygulamaları yüklenmeden, yalın hâlde satışa çıkacak olan telefona kullanıcılar istediği uygulamayı kendisi yükleyebilecek. Kullanıcılar her ay yapılacak olan güncellemelerden de ücretsiz yararlanacak. Nokia ile bir kesim değil her kesime ulaşmak istediklerini belirten HMD Global Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Per Ekman, Nokia ile Türkiye’deki içerik üreten kullanıcılara ilham vermeyi amaçladıklarını söyledi. Nokia’nın ekim ayı içerisinde satışa sunulacağını dile getiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ da Nokia 8’in özel fırsatlarla ilk 3 ay operatörler arasında sadece Vodafone’da satılacağını belirtti ve telefonun Türkiye’de çok başarılı olacağından emin olduklarını söyledi.

Nokia 8’in özellikleri

l Ekranı 5.3 inç
l Kenarda 4.6 ve ortalama 7.3 mm kalınlığında. 
l 4 ve 6 GB RAM seçeneği bulunuyor.
l 64/128 GB dâhilî depolama alanı mevcut ama micro SD kart ile depolama alanı artabiliyor.
l Arkasında 13 megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına ve 1.12 boyutunda iki kamerası var.
l Aynı zamanda çift led flaşı olan telefonun ön tarafında da yine 13 megapiksel çözünürlükte kamera bulunuyor.

Çift kamerayla aynı anda canlı yayın

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...