Çeviride yapay zeka dönemi: Sen Türkçe konuş o İngilizce anlasın

Yapay zekâ ile yabancı dil problemi tamamen ortadan kalkıyor. Daha gerçekçi ve doğal tona yakın çeviriler yapabilen yapay zekâ ile konuşma anlık olarak yabancı dile çevriliyor. Aynı şekilde yabancı dilde videolar hazırlayarak bütün dünyaya mesaj iletmek ve satış yapmak çok kolay.
ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Bilgisayar destekli çeviri kullanımı giderek artıyor. Global Market Insights’a göre 2020 yılında 650 milyon USD değerinde olan yapay zekâ çeviri pazarının 2027 yılına kadar 3 milyar USD’ye ulaşması bekleniyor.
> RASK. AI: Çektiğiniz videonun dünyada herkes tarafından izlenmesini mi istiyorsunuz? Rask.ai imdadınıza yetişiyor. Bir dublaj hizmeti olan Rask.ai yüklediğiniz videoya istediğiniz dilde dublaj yapıyor. Siteye girdiğinizde ilk olarak bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesap oluşturma işleminin ardından projenize isim verin, dili seçin, YouTube ya da Google Drive bağlantısını yapıştırın. “Translate” butonuna bastığınızda işlem başlatılacaktır.
> BING TRANSLATOR: Canlı çeviri özelliğiyle dikkat çekiyor. Microsoft Translator uygulaması üzerinden yazdıklarınız ve konuştuklarınız karşı tarafa kendi dilinde gidiyor. Aynı şekilde karşı tarafın da yazdıkları ve konuştukları sizin anlayacağınız dilde iletiliyor. Gerçek zamanlı otomatik çeviri diyebiliriz.
> DEEPL TRANSLATOR: Geçtiğimiz yıl eklediği Türkçe çeviri desteğiyle de DeepL Translator, ana dili Türkçe olan kullanıcılar arasında popülerliğini günden güne artırmaya devam ediyor. DeepL’in en çok tercih edilen özelliklerinin başında doküman çevirisi geliyor. DeepL, manuel düzenlemeye gerek kalmadan PDF, DOC ve PPT formatlarının orijinal hâllerini koruyarak çeviri yapıyor. DeepL’in web sayfasında veya masaüstü uygulamasında çeviri yapan kullanıcılar ise her kelime için sunulan çeviri alternatiflerinden, tanımları listeleyen ve belirli kelimeler veya ifadeler için özelleştirilebilir çeviriler sunan bir sözlükten ve klavye kısa yollarından tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.
> YOUTUBE VE TİKTOK: Sosyal ağlar da yapay zekâ ile kullanımlarının işini kolaylaştırıyor. YouTube ve TikTok sundukları hizmet ile videodaki konuşmaları alt yazı olarak veriyor. Hatta yabancı dildeki konuşmalar Türkçe alt yazı olarak da verilebiliyor.
> GOOGLE ÇEVİRİ: Bir kelimenin veya cümlenin yanı sıra bütün web sayfasını istediğiniz dile çevirmenize yardımcı oluyor. Google Translator’da çeviri için metni yazabilir, konuşabilir veya ekran klavyesi kullanabilirsiniz. Çevirinin çevrilen dilde size okunmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kelimenin ne anlama geldiğini öğrenmekle kalmaz, doğru telaffuzunu da öğrenebilirsiniz.
> CAMBRIDGE ÇEVİRİ: İngilizce Türkçe sözlük siteleri arasında oldukça popüler ve çeviri aracı da bulunuyor. Türkçe İngilizce, Arapça Türkçe, Türkçe Almanca, Portekizce Türkçe, Endonezce Türkçe dâhil olmak üzere birçok çeviri sitesinde olmayan dil seçenekleri Cambridge translator sitesinde var. 160 karaktere kadar cümle çevirisi de yapabiliyorsunuz.
> REVERSO: Almanca, İspanyolca, İngilizce, Türkçe ve Çince gibi popüler dillerin çoğu için çeviri yapabilen Reverso, 60 milyon aktif kullanıcıya sahip. 26 dilde metin çevirisi yanında Word, PDF, PowerPoint, Text, Html gibi farklı formatlarda belgeleri de çevirmek için Reverso’yu kullanabilirsiniz.