Bilgisayar, çocukların beynine büyük zarar veriyor

Bilgisayar, çocukların beynine büyük zarar veriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Küçük yaşlardan beri bilgisayar kullanımının çocukların beyinlerinde büyük zararlara yol açtığı bildirildi.

Sinir bilim konusunda önde gelen bilim insanlarından Barones Susan Greenfield, vaktini bilgisayar başında geçiren çocuklarla oyun oynayarak geçiren çocukların zihin yapılarının farklı olduğunu ifade etti.
Her gün bilgisayar başında saatler geçiren çocukların "dünyayı 2 boyutlu göreceği" uyarısında bulunan Oxford Üniversitesi farmakoloji profesörü Greenfield, bilgisayarı makul seviyede kullanan, çevreyle irtibatlı çocukların ise 3 boyutlu yaşadığını söyledi. Greenfield, "Çocukların ekran başında geçirdikleri zaman konusunda endişeliyim. Onlar hayatı tam olarak yaşamıyorlar, 2 boyutlu bir hayat yaşıyorlar" dedi.
Beynin çevreye karşı çok hassas olduğunu belirten Greenfield, ebeveynlerin, öğretmenlerin ve tüm yetkililerin çocukların ekran başındaki zamanlarını sınırlama ve onların 3 boyutlu bir hayat yaşamalarını sağlamaları gerektiğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...