"Akıllı kullanıcılar"ın sayısı 1 milyarı geçti

"Akıllı kullanıcılar"ın sayısı 1 milyarı geçti

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyada kullanılan akıllı telefonların sayısının bir milyarı geçtiği belirtildi. Her 7 kişiden birinin akıllı telefonu var.

Mobil iletişim alanına yönelik nbsp;araştırma ve analizleriyle tanınan Strategy Analytics, kullanılan akıllı telefon sayısının 3 sene sonra 2 kat artmasının beklendiğini bildirdi. nbsp;
Bunlar, kısa bir zaman içinde muazzam bir artışa tekabül ediyor. Akıllı telefonlar ilk kez 1996'da tanındı. Altyapının tamamlanmasıyla ancak 5 sene önce Apple, ünlü iPhone telefonlarını üretti ve bir devrim gerçekleştirdi. Samsung gibi rakiplerin de piyasaya girmesiyle akıllı telefonlar hızla yaygınlaştı.
Apple, eylül ayında piyasaya sürdüğü yeni iPhone'lardan sadece 3 günde 5 milyon adet sattı. Telefonların yeni modellerinden almak için insanların mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturmaları ve günlerce mağazaların önünde kamp kurmaları ise artık kanıksanan görüntülerden.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...