Bayraktar TB2 SİHA’nın vurduğu tüm askeri araçlar açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Shiftdelete.Net
Bayraktar TB2 SİHA’nın vurduğu tüm askeri araçlar açıklandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Shiftdelete.Net

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesinin öncü şirketlerinden Baykar, tüm dünyanın gündeminde. Önce Dağlık Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan’a Ermenistan karşısında önemli zaferler sağlayan yerli SİHA’lar şimdi de Ukrayna’ya Rusya işgali karşısında kritik çatışmaları kazandırtıyor. Peki, şimdiye kadar Bayraktar TB2 SİHA tarafından kaç askeri araç imha edildi? İşte cevabı…

Baykar’ın geliştirdiği ve tüm dünyaya ihraç etmeye başladığı silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, Ukrayna ve Dağlık Karabağ savaşlarıyla adından söz ettiriyor. Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği ve başarılarını takdir ettiği Bayraktar TB2’ye satın alınma talepleri de gittikçe artıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta şirket, ihracat anlaşması yapılan ülke sayısının 24’e yükseldiğini açıkladı. 
Türk ordusu tarafından da terörle mücadelede aktif olarak kullanılan Bayraktar TB2, uluslararası camiada da ilklere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde Baykar, Bayraktar TB2’nin 500 bin uçuş saatine ulaşarak rekor kırdığını açıklamıştı. Ayrıca şirket, SİHA’nın bu başarısıyla en uzun süre görev yapan milli hava aracı olarak kayıtlara geçtiğini de duyurmuştu. 
Şimdi de Bayraktar TB2’nin imha ettiği askeri araçların listesi ve sayısı açıklandı. Bu arada, Azerbaycan, Ukrayna, Libya, Katar gibi onlarca ülkenin bu SİHA’lardan satın aldığını belirtelim. 
Shiftdelete.Net sitesinin haberine göre, Libya iç savaşında, Karabağ Savaşı’nda ve Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden savaşta da kullanılan Bayraktar TB2’lerin imha ettiği hava, deniz ve kara araçlarının listesi… 
2 adet nakliye uçağı Ilyushin IL-76 (100 milyon dolar değerinde)
1 adet nakliye uçağı Antonov AN-32 (15 milyon dolar)
12 adet Pantsir S1 (HSS- toplam değerleri 180 milyon dolar)
2 adet saldırı helikopteri Kamov KA-52 (30 milyon dolarlık)
3 adet jet uçağı Sukhoi SU-22 (75 milyon dolar)
2 adet HSS S-300 Mi-8 (230 milyon dolar) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Shiftdelete.Net
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...