Ark: Survival Ascended, Steam'de satış rekoruna imza attı

Düzenleyen: / Kaynak: SteamDB
- Güncelleme:
Ark: Survival Ascended, Steam'de satış rekoruna imza attı

TEKNOLOJİ Haberleri  / SteamDB

Kısa süre önce piyasaya çıkan Ark: Survival Ascended, Steam'de yeni bir satış rekoru kırdı. Oyun şimdiden rekor satışa ulaşmayı başardı.

2017 yılında çıkan Ark: Survival Evolved'in yeniden düzenlenmiş sürümü olarak lanse edilen Ark: Survival Ascended geçtiğimiz aylarda sessiz sedasız bir şekilde PC platformunda yayınlandı. Kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşan oyun, bu anlamda Steam'de yeni bir rekora imzasını attı.

Kısa sürede oyunun ulaştığı bu etkileyici sonuçlar, küresel izleyici kitlesi konusunda oyundan oldukça yüksek bir beklentiye sahip olan yayıncı Snail Inc. tarafından gerçekleştirildi.

ARK: SURVİVAL ASCENDED 600 BİN KOPYA SATTI

Snail Inc. ekibi Ark: Survival Ascended oyununun Steam platformunda 600 binden fazla kopya satışına ulaştığını duyurdu. Aynı zamanda oyunun lansman gününde 5,6 milyon dakikadan fazla izlenmeyle Twitch'te en çok izlenen altı oyundan bir tanesi olduğu ortaya çıktı.

Oyun ayrıca Steam'deki lansman haftasında premium oyunlar arasında gelir açısından zirvede yer aldı. Fakat ertesi hafta oyuncuların hatalar, zayıf optimizasyon ve az içerikten yoğun şekilde şikayet etmeye başlaması ile birlikte oyun sekizinci sıraya kadar geriledi.

Ark: Survival Ascended, Steam'de satış rekoruna imza attı

Yine de genel anlamda eleştirmenler ve oyuncular tarafından olumlu notlar toplayan Ark: Survival Ascended, SteamDB verilerine göre en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısında 100 bin kullanıcıya yaklaştı.

Önceki sürüm olan Ark: Survival Evolved yaklaşık 250 bin oyuncuyla zirveye ulaşmıştı. Fakat yeni oyunun yakında konsol cihazlarına da gelmesiyle birlikte daha yüksek bir popülariteye sahip olacağı tahmin ediliyor.

ARK: SURVİVAL ASCENDED SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

  • İşletim sistemi: Windows 10 / Windows 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X / Intel Core i7-6800K
  • RAM: 16 GB
  • Ekran kartı: AMD Radeon RX 5600 XT / NVIDIA GeForce 1080
  • DirectX: Sürüm 12
  • : Genişbant İnternet bağlantısı

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: SteamDB
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...