Canan Karatay ishali anında kesen gıdayı açıkladı: Bağırsakları da iyileştiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Canan Karatay ishali anında kesen gıdayı açıkladı: Bağırsakları da iyileştiriyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Her yaşta ortaya çıkan ishal, hayatı zorlaştırıp vücutta vitamin kaybına neden oluyor. Paketli gıdaların birincil ishal nedeni olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay ise ishal tedavisinde yoğurt yenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Sağlık konusunda yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kendi Youtube kanalında yeni bir video yayınladı. Karatay, videosunda “Neden ishal oluruz?” , “İshal yapan şeyler neler?” , “İshali en çabuk ne geçirir?” gibi sorulara cevap verdi.

PAKETLİ GIDALAR İSHAL NEDENİ

Paketli gıdaların zararından ve vücuttaki bağırsak florasını bozduğundan bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, şu uyarıyı yaptı:

“Yediğimiz yiyeceklerin içinde bulunan toksinler, bilhassa ileri derecede işlem görmüş ve pakete girmiş olan yiyeceklerde bulunan katkı maddeleri ishal yapabilir. Tüm bunlar bağırsak florasını bozup dost bakterileri öldürerek kabız ya da ishale neden olabilir. Böylelikle bir kısır döngüye bizi sokabilir. Bu nedenle pakete girmiş hiçbir gıdayı yemememiz lazım.”

İshalin vücudun koruma mekanizması olduğunun altını çizen Karatay, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Kabızlık ve ishal döngüsü, kronik bağırsak hastalıklarının belirtisidir. İshal, vücudun koruma mekanizmasıdır. Yani vücuda giren virüs ve bakterilerin dışarı atılmasıdır. Çok rahatsız edici olan bu durum mide bulantısı ve ateş eşliğinde seyredebilir. İshal olduğumuzda vücutta su ve elektrolit, yani vücuttaki mineraller ve tuzlar azalır. Çok halsiz oluruz, kolumuzu dahi kaldıramayız.”

TARIM ZEHİRLERİNE DİKKAT!

Meyve ve sebzelerin bazılarında tarım zehirleri bulunduğunu, bu nedenle kurtlu elma yememiz gerektiğini belirten Karatay, şunları söyledi:

“Vücuda zehir girdiği zaman bulantı ve ishal yapar. Bu zehirlerin başında yediğimiz meyve ve sebzelerde bulunan tarım zehirleri gelir. Ben senelerden beri bu nedenle ‘meyve yemeyin’ diyorum. Bu nedenle ‘kurtlu elma yiyin’ diyorum. Çünkü kurtlu elmada biliyoruz ki tarım zehri yok. Tarım zehirleri bu hayvanları öldürmek için kullanılıyor. Fakat canlıyı da öldürüyor. E biz de canlıyız, bağırsaklarımızdaki mikrobiyomlar da canlı. Onları da öldürünce ishal başlıyor.” 

İSHALİN DOĞAL İLACI

İshalin tedavisi için bol bol yoğurt yememiz gerektiğinin altını çizen Canan Karatay, “Bağırsak floramız öldüğü zaman ishal oluruz. Bunu önlemenin ise en önemli yolu probiyotik yani yüksek doz yoğurtla beslenmektir. Eskiden hastalara antibiyotik yazarken yanında da mutlaka yoğurt verirdik. Şimdi maalesef önerilmiyor. Bunun yerine mide koruyucular veriyor, onlar da mideyi korumuyor, mikrobiyomları öldürüyor, daha beter ediyor” sözleriyle açıklamasını noktaladı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...