Apple'dan eski cihazları kullananları endişelendiren açıklama: Birçok özellik artık çalışmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan eski cihazları kullananları endişelendiren açıklama: Birçok özellik artık çalışmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, iOS 11, macOS 10, watchOS 4 ve tvOS 11 sürümleriyle çalışan cihazlarda önemli bir değişiklik yapacak. Artık bu işletim sistemi sürümlerini kullanan cihazlarda App Store, Haritalar ve diğer çevrim içi hizmetler çalışmayabilir.

Güvenilir sızıntı kaynağı Stella Fudge’ın iddiasına göre, Apple'ın iOS 11, macOS 10, watchOS 4 ve tvOS 11 sürümlerini çalıştıran ve yeni işletim sistemi sürümlerini alamayan cihazlar birçok özelliğe veda edecek. Eğer bu sürümleri kullananlar daha yeni sürümlere güncelleme yapmazlarsa, iCloud erişimi hariç tüm aygıtlara erişimi kaybedebilirler.

Fudge ayrıca, Apple'ın Mayıs ayında eski ürünler için bu hizmetleri sonlandıracağını da ileri sürüyor. Bu arada, Apple'ın geçtiğimiz ay yayınladığı destek makalesi de bu iddiayı destekler nitelikte. Zira ilgili makalede firma, eski yazılım sürümleri için 'Apple Hizmetleri' desteğini kesebileceğini şu sözlerle belirtti:

"Bazı eski yazılım sürümleri artık App Store, Siri ve Haritalar gibi Apple Hizmetlerini desteklemeyecektir. Bu hizmetleri kullanmaya devam etmek için yazılımınızı mevcut en son sürüme güncelleyin."

BAZI APPLE CİHAZLARI BİRÇOK ÖZELLİĞE VEDA EDECEK

Peki, hangi işletim sistemi sürümleri artık Apple Hizmetleri desteği alamayacak? İddiaya göre, iOS 11-11.2.6, macOS 10.13-10.13.3, watchOS 4-4.2.3, tvOS 11-11.2.6 sürümlerini çalıştıran cihazlar birçok özellikten mahrum kalacak.

Eğer eski bir model iPhone telefon kullanıyorsanız Apple Hizmetleri desteğinin tamamen kesilmesinin ardından artık Siri, Haritalar ve uygulama mağazası App Store'u kullanamayacağınız anlamına geliyor. Öte yandan, Apple'ın iMessage ve FaceTime gibi bazı özelliklerini ise kullanmaya devam edebileceksiniz.

Apple'ın yaptığı açıklamalara göre, şu anda dünya genelinde eski iOS sürümlerini kullanan iPhone kullanıcılarının sayısı oldukça az. iOS cihazlarının yalnızca yüzde 8'inin iOS 15'ten daha eski güncellemelerle çalıştığı biliniyor. Bu nedenle, Apple gerçekten de bahsi geçen kararı yürürlüğe koyarsa, çok az kullanıcı bu durumdan etkilenecektir. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...