Bakan Nebati Togg ile İstanbul yollarında: İlk test sürüşünü gerçekleştirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Yerli ve milli otomobil Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan olan Mustafa Varank'ın ardından Bakan Nebati de Togg'un direksiyonuna geçti, İstanbul turu yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Togg'u teslim alan bakanlar listesine katıldı.

Türkiye'nin 'Devrim' ile başlayan yerli otomobil hayali, 60 yıl sonra Togg ile gerçekleşti. Yıl sonuna kadar 20 bin adet yerli ve milli otomobilin kullanıcılarla buluşturulması hedeflenirken, ilk otomobil geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teslim edildi. Bu teslimatın ardından Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'e de teslimatı gerçekleştirilirken, bakanlıklara da Togg alımı yapıldı.

BAKAN VARANK MAKAM ARACI OLARAK KULLANDI

Türkiye'nin otomobili Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu. 0015 plakalı Togg otomobili ile Sultanbeyli'de düzenlenen bir açılışa katılan Varank, böylece bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Varank'ın ardından Togg kullanan ikinci bakan ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. Bakan Nebati, Togg ile İstanbul'da Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçti. Vatandaşlar, ilk kez trafikte gördükleri Togg'a hayranlıkla baktı.

Bakan Nebati Togg ile İstanbul yollarında: İlk test sürüşünü gerçekleştirdi

NEBATİ DE TRAFİĞE ÇIKTI

Togg'u teslim alarak trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştiren Bakan Nebati, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Nebati yaptığı paylaşımda, "Hepimizin ortak gururu, yerli ve milli Togg otomobilimizi bugün teslim alarak büyük bir heyecan ve keyifle trafikteki ilk sürüşümü gerçekleştirdim. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle yan yana inşa ederken her alanda insanımızın tüm hayallerini birer birer gerçekleştirmeye aralıksız devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati'nin paylaşımında sürüş esnasında çekilen fotoğraflar yer alırken, aracın makam araçlarında kullanılan kırmızı plakalı olması dikkati çekti.

Bakan Nebati Togg ile İstanbul yollarında: İlk test sürüşünü gerçekleştirdi

BAKAN ERSOY DA TESLİM ALANLAR LİSTESİNDE 

Türkiye'nin milli imkanlarıyla üretilen Togg'un bakanlıklara teslimi sürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Togg'u teslim alan bakanlar listesine katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...