Apple, iPhone 15 serisinde neden USB-C bağlantısına geçti? İşte nedeni

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple, iPhone 15 serisinde neden USB-C bağlantısına geçti? İşte nedeni

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Apple, iPhone modellerinde Android telefonlardan farklı olarak Lightning bağlantı noktasını kullanıyordu. Fakat teknoloji devi, dün tanıttığı iPhone 15 serisinde değişiklik yaparak Lightning yerine USB-C bağlantı noktasına yer verdi. Peki, Apple iPhone 15 serisinde neden USB-C kullandı? İşte cevabı.

Apple, senelerdir iPhone modellerinde "Lightning" bağlantı noktası kullanıyordu. Fakat firma, dün tanıttığı iPhone 15 serisinde yaptığı bir değişiklikle "USB-C" bağlantı noktasına geçiş yaptı. Apple'ın yaptığı değişiklikle iPhone 15 serisi, USB-C bağlantı noktasına sahip ilk modelleri oldu. 

APPLE, AVRUPA BİRLİĞİ NEDENİYLE USB-C BAĞLANTISINA GEÇİŞ YAPTI

Avrupa Birliği, 2022 yılında aldığı bir kararla 100W altında şarj olan her teknolojik ürünün USB-C bağlantı noktasına sahip olmasına karar verdi. Apple da bu nedenle iPhone 15 serisinde Lightning yerine USB-C bağlantı noktasına yer vermek zorunda kaldı.

AB, 100W altındaki şarj olan tüm teknolojik ürünlerin USB-C bağlantı noktasına sahip olma kararını, atıkları azaltmak ve teknolojik ürünlerin maliyetini düşürmek istemekle açıklıyor. Yapılan değişiklik sayesinde akıllı telefonların tamamı, aynı bağlantı noktasına sahip olacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple da atıkları azaltmak için benzer hamleler yapıyor. Firma, seneler önce aldığı kararla kutudan şarj adaptörlerini çıkarmıştı. Dün etkinlikte tanıttığı Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 modellerinde de deri kordona yer vermedi. Apple aynı şekilde artık iPhone'ların orijinal kılıflarında da deri malzemeye artık yer vermeyecek. Teknoloji devi şirket, çevreye verdiği zararı en aza indirmek istiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...