Apple, dünyadaki tüm elmalara sahip olmak istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple, dünyadaki tüm elmalara sahip olmak istiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, ilk kurulduğu günden beri elma logosunu kullanıyor. Öyle ki bu elma görüntüsü 1976 yılından beri şirket ile bütünleşti. Apple de bunun üzerine dünyadaki tüm elmalara sahip olmak için çalışmalara başladı.

Apple, sahip olduğu logodan dolayı dünyadaki tüm elmalara sahip olmak istiyor. Teknoloji devi firma, İsviçre'de çiftçilik yapan en büyük ve en eski şirketlerden Fruit Union Suisse'nin logosuyla savaşıyor. Meyve şirketinin üzerinde İsviçre bayrağı olan kırmızı bir elma logosu var. Fakat Apple ile karşı karşıya kalan şirketin bu logoyu değiştirmesi gerekebilir.

APPLE, GERÇEK BİR ELMANIN FİKRİ MÜLKİYET HAKLARINI ARIYOR

Apple bu taktiği sadece İsviçre değil aynı zamanda Japonya, Türkiye, İsrail ve Ermenistan dahil olmak üzere birçok farklı ülkede yapıyor. Hatta firma, bu ülkelerin bazılarında gerçek elma görüntüsü olan birçok farklı logoyu değiştirerek haklarını satın aldı.

Konuyla ilgili benzer ilk dava ise 2017 yılında yine İsviçre'de başlamıştı. Firma başka bir şirketin "siyah beyaz" elma görseline sahip olan logosunu satın almıştı. Fakat satın almalar zaman içinde genişledi ve dünyada yayılmaya başladı.

Fruit Union Suisse direktörü Jimmy Mariethoz ise konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

"Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz çünkü Apple, ısırılmış elmalarını korumaya çalışmıyor. Buradaki amaçları gerçek bir elmanın haklarına sahip olmak. Bu da bizim için evrensel bir durum ve elmalar herkesin kullanması için ücretsiz olmalı."

Apple, iki yıl önce de alışveriş listesi yapmak için yardımcı olan bir uygulamaya da logo benzerliğinden dolayı açmıştı. Fakat belirmek gerekiyor ki bu uygulamanın elma değil de armut logosu yer alıyordu.

Öte yandan Apple'ın logo konusunda büyük bir tasarım değişikliğine gittiği tahmin ediliyor. Bazı analistlere göre teknoloji devi, logosunda artık ısırılmış elma değil de düz sade bir elma tasarımı kullanacak. Firma bu nedenle de yeni logo için hazırlık yapıyor.

(Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...