İBB son raporunu açıkladı… Bu 3 ilçede yaşayanlar dikkat: 80 binden fazla bina riskli

- Güncelleme:
İBB son raporunu açıkladı… Bu 3 ilçede yaşayanlar dikkat: 80 binden fazla bina riskli

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 207 bin riskli yapının olduğu, yüzde 30’unun 2000 yılı sonrası olduğunu belirledi. İstanbul'da riskli binaların yüzde 40'ının yer aldığı 3 ilçede yaklaşık 2 milyondan fazla kişi yaşıyor. Riskli binaların en fazla olduğu 3 ilçeyi uyaran uzmanlar, İstanbul için kentsel dönüşümü en acil çözüm olarak görüyor.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 11 ilde yıkıcı kayıplara neden oldu. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği bir kez daha hatırlandı. Felaketin ardından hangi illerde deprem riski ne kadar araştırılmaya başlandı.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ

Milyonlarca insanın yaşadığı megakentte de vatandaşlar tedirgin. Kahramanmaraş depremlerin arından devam eden artçıların İstanbul’a etkisi merak ediliyor. İstanbul’da hangi ilçeler riskli? İstanbul’da en güvenli ilçeler neresi? Beklenen büyük İstanbul depremi için risk haritası çıkarıldı.

RİSKLİ BİNA SAYISI AÇIKLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son raporuna göre şehirde 207 bin riskli bina olduğu ortaya çıktı. Bunların yüzde 30'u 1999 depremi sonrası yapılar olduğu ifade edilirken uzmanlar tarafından olası İstanbul depreminde 5 milyon kişinin etkileyebileceği belirtiliyor.

3 İLÇEDE YAŞAYANLAR DİKKAT

NTV’de yer alan habere göre İstanbul’daki riskli binaların yüzde 40’ının batı koridorundaki üç ilçede bulunduğu tespit edildi. Esenyurt, Küçükçekmece ve Büyükçekmece olan bu riskli üç ilçede 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı belirtiliyor. Uzmanlar İstanbul için kentsel dönüşümü en acil çözüm olarak görüyor.

Kaynak: NTV Haber

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...