Türkiye’de yılın otomobili Megane

Düzenleyen:
Türkiye’de yılın otomobili Megane

T-Otomobil Haberleri

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasında en çok oyu alan Renault Megane Sedan birinci oldu

Ali Çelik İSTANBUL
Yedi otomobilin yarıştığı finalde Renault Megane Sedan, OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) üyelerinden 4.430 puan alarak birinciliğe ulaştı. Yarışmada 3.990 puanla Peugeot 3008 ikinci, Honda Civic ise 3.250 puanla üçüncü oldu. Ocak 2016 -Şubat 2017 tarihleri arasında satışa sunulan yeni modellerin katıldığı iki aşamalı yarışmada, ilk tur sonucunda 25 aday arasından Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Renault Megane, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 finale kalmıştı. Düzenlenen gala gecesinde konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, finalin bir önceki yıl da olduğu gibi yine büyük heyecana sahne olduğunu belirterek “Tamamen objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tuttuk” diye konuştu. 
Türk işçisinin emeği kazandı
Düzenlenen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alan Renault Mais Genel Müdürü ve CEO’su Berk Çağdaş, karardan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: Öncelikle OGD’ye teşekkür ediyorum. Bu otomobilin arkasında milyonlarca avroluk bir yatırım ve binlerce insanın emeği var. Her şeyden önce Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği var. Biz bu ödülün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bu ödülü her şeyden daha değerli bir şekilde saklayacağız. Bütün ekibime teşekkür ediyorum. Törende ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkılarından dolayı Anadol markalı otomobilleri yollara çıkaran ekibe şükran plaketi verildi. Plaketi ekip adına OTOSAN Genel Müdürü Haydar Yenigün teslim aldı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...