Ortak fonla peynir-ekmek gibi ev satarız

Düzenleyen:
Ortak fonla peynir-ekmek gibi ev satarız

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul satışı için yurt dışında yapılacak tanıtımların devlet politikası hâline getirilmesi gerektiğini kaydeden Ziya Yılmaz, ortak fon kurulmasını önerdi. Yılmaz, organize hareket edilirse yabancıya 10 yılda 600-700 milyar TL’lik satış yapılabileceğini söyledi

Önder Çelik İSTANBUL
DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yabancıya konut satışı ve bu konuda yurt dışında yapılacak tanıtımların devlet politikası hâline getirilmesi gerektiğini söyledi. Sadece kendilerinin yurt dışına gitmesinin yetmeyeceğini; Emlak Konut, TOKİ ya da Şehircilik ile Turizm bakanlıklarının dahil edilmesiyle oluşturulan bir fonla Türkiye’nin tanıtılması gerektiğini kaydeden Yılmaz “Araplar Karadeniz’i seviyorsa onlara onu, İngilizler nereyi seviyorsa onlara onu tanıtmak lazım. Bizim gibi de 20-30 tane büyük geliştirici firma oralarda kendi ofislerini açıp kendi reklamlarını verip, buraya bizim müşteri çekmemiz lazım. O zaman hepimiz faydalanırız. Ben gidip New York, Paris, Londra’da 10 milyonluk satsam ne olur, 100 milyonluk satsam ne olur? Bana faydası olur ama ülkeye aman aman bir şey olmaz. Bizim söylediğimiz şey ülkeyi uçurur” dedi.
10 YILDA 150 MİLYAR $ GELİR
Dubai’nin her yıl 20-30 milyarlık konut satışıyla yükseldiğini ifade eden Yılmaz, fotoğrafa büyük bakılıp yönetilmesi gerektiğini kaydetti. Gelişmiş ülkelerdeki yabancıya konut satış rakamlarını paylaşan Yılmaz, şöyle devam etti: İki yıl önceki verilere göre, ABD’de yurt dışına 144 milyar dolarlık konut satışı var. Sadece Londra’nın 58 milyar dolar. İtalya 30 milyar dolar civarında. İspanya 20-30 milyar dolar arasında değişiyor. Biz daha 5 milyar dolara bile gelemedik. Burada bir kaynak var ve biz bu kaynağı kaçırıyoruz. Organize hareket etsek, biz çok rahat 2-3 yıl sonra 14-15 milyar doları sokarız. 10 yıl hesap edin, 150 milyar dolar yapar. Bugünün parasıyla 600-700 milyar TL eder. 880 milyar kentsel dönüşüme para harcanacak. İşte bunun yüzde 70’i 80’i çıktı. O zaman biz ‘Konut satıldı mı, satılmadı mı?’ diye konuşmayız. Peynir ekmek gibi gider ve bir markaya ihtiyaç yok. Cep telefonu için 20-30 yıl emek veriyorsunuz, bir şey üretip dünyaya kabul ettirmek için ama burada öyle değil. Sadece adam A4 kâğıdını alıp gidiyor. Konutunu alıyor; sonra aidatı, suyu, şuyu buyu için size para ödüyor. Çok yatırım yapılması gereken bir kanal ama biz burada çok geriyiz.

Validebağ’da 146 konut kaldı

Validebağ’da 550 milyon TL değerindeki 146 konutun satışını yapacaklarını kaydeden Ziya Yılmaz, yaptıkları kampanyaların sektöre hareketlilik getirdiğini söyledi. Yılmaz, önümüzdeki haftalarda yeni kampanya başlatacaklarını ifade etti.

Ankara’ya da çadır

 Emlak Konut öncülüğünde başlatılan seferberliği kurduğu çadırlarla devam ettiren DAP Yapı, 3 ayda 700 milyon liralık ciro elde ederken, çadırda satışı diğer illere taşıyacak. Ziya Yılmaz, ‘çadır furyası’ başlattıklarını ifade ederek “Ankara’da da çadır kuracağız. Projelerimizi Ankaralıların ayağına götüreceğiz. İzmir’de de aynısını yapacağız” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...