Türk mühendislerden ülkemizin yollarına özel ‘Yaz Lastiği’

Düzenleyen:
Türk mühendislerden ülkemizin yollarına özel ‘Yaz Lastiği’

T-Otomobil Haberleri

Goodyear’in Adapazarı tesislerinde üretilen ve Türk mühendisleri tarafından Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan Eagle Sport serisi, ultra yüksek performans lastikleri segmentinde de taleplere hızlı cevap verecek.

Ali Çelik - Konuyla ilgili açıklama yapan Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Mahmut SARIOĞLU, “Son 5 yılda tüketici lastikleri pazarı yaklaşık yüzde 26 büyürken, aynı dönemde yaz lastiği segmenti de yüzde 20’nin üzerinde büyüme gösterdi. Yaz lastiği segmenti kırılımını incelediğimizde ise 2016’da ultra yüksek performans lastikler, önceki yıla göre yüzde 13’ün üzerinde bir büyüme göstererek, bu segmentin lokomotifi olmuştur” dedi.
Türk mühendislerden ülkemizin yollarına özel ‘Yaz Lastiği’
Performans Lastikleri pazarında yüzde 10 büyüme bekliyoruz

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına paralel bir trend izleyen Türkiye pazarında, önümüzdeki yıllar için ultra yüksek performans lastiklerinin önümüzdeki 5 yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 10 seviyelerinde olmasını beklediklerini ifade eden Sarıoğlu, “Bu öngörüler doğrultusunda Eagle Sport ürünümüz ile büyüyen ultra yüksek performans lastikleri pazarında pozisyonumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Goodyear Lastikleri T.A.Ş. olarak 2016 yılında gerçekleştirdikleri yaklaşık 250 milyon dolar ihracat ile Türkiye lastik sektörünün “İhracat Şampiyonları”ndan biri olduklarını ifade eden Sarıoğlu, “Adapazarı fabrikamızda üretilen Eagle Sport lastiklerimizi, ayrıca Kuzey ve Güney Amerika pazarlarına ihraç etmekten dolayı büyük gurur duyuyoruz” açıklamalarını yaptı.
Türk mühendislerden ülkemizin yollarına özel ‘Yaz Lastiği’
Goodyear Adapazarı Fabrikası Direktörü Ferhat Özmerzi ise şunları söyledi; “Goodyear’ın küresel platformda 21 ülkede 48 fabrikası, Türkiye’de ise Adapazarı ve İzmit’te olmak üzere 2 üretim tesisi bulunuyor. 1986’da faaliyete geçen Goodyear Adapazarı fabrikamızın kapasitesi, günlük 17.000 lastiğe ulaşmıştı. Bununla birlikte fabrikamızda 6 günlük çalışma sisteminden 7 günlük çalışma sistemine geçtik ve yaklaşık yüzde 15’lik ilave istihdam oluşturduk.”
Türk mühendislerden ülkemizin yollarına özel ‘Yaz Lastiği’
Goodyear Eagle Sport lastikleri, geliştirilmiş özellikleri sayesinde daha yüksek kilometre performansı ve sürüş hakimiyeti sunuyor. Geliştirilmiş sırt deseni, lastik içindeki hava basıncını eşit olarak dağıtırken, güçlendirilmiş lastik yanağı daha iyi lastik tepkisi sağlıyor. Ayrıca, Eagle Sport, yolla teması sağlayan daha geniş alanı ve geliştirilmiş yönlendirme performansı sayesinde yüksek sürüş hakimiyeti sunuyor.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...